Με τον Σεμπά να ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι στο 37ο λεπτό ο Ιωνικός πέρασε από το Αγρίνιο επικρατώντας του Παναιτωλικού με 1-0 και ανέβηκε στους 24 βαθμούς, όσους έχει και ο ΠΑΣ Γιάννινα, στο +1 από τη Λαμία και στο +2 από τον Λεβαδειακό, με τη μάχη της παραμονής να παίρνει φωτιά.

Οι γηπεδούχοι ήταν αδιάφοροι βαθμολογικά ενώ οι φιλοξενούμενοι καίγονταν για θετικό αποτέλεσμα. Λογικό ήταν, επομένως, οι Νικαιώτες να προσπαθούν περισσότερο, χωρίς όμως αυτό να δικαιολογεί τους Αγρινιώτες για την τραγική εμφάνισή τους. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου δεν είχε ούτε μία φάση στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο έκαναν συνέχεια λάθη, με συνέπεια να μην μπορούν να χτίσουν ούτε μια επίθεση της προκοπής.

Ο Ιωνικός, από την άλλη πλευρά, ήταν εμφανώς καλύτερος. Είχε κατοχή μπάλας, ήλεγχε τον ρυθμό, δεν ένιωσε την παραμικρή απειλή, έψαχνε συνεχώς τον τρόπο για να γίνει επικίνδυνος και τελικά τα κατάφερε στο 31′, όταν ο… τραυματίας Φατινγκά που κούτσαινε κέρδισε φάουλ και τελικά από αυτό το φάουλ προήλθε το πέναλτι για χέρι του Μλάντεν σε σουτ του Μασάς.

Πέναλτι που καταλογίστηκε μέσω VAR, με τον Σεμπά να εκτελεί στο 37ο λεπτό και να κάνει το 0-1. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πλέον το προβάδισμα και οι γηπεδούχοι, χάρη και στις αλλαγές του Γιάννη Αναστασίου στην ανάπαυλα, παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο. Όχι τόσο βελτιωμένοι, όμως, ώστε να ανατρέψουν το σκορ. Αντιθέτως, το 0-1 θα μπορούσε να γίνει 0-2 στο 60′ από το πλασέ του Ελευθεριάδη αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι.

Ο Παναιτωλικός παρέμεινε ζωντανός στο παιχνίδι και στο 73′ άγγιξε την ισοφάριση αλλά ο Καρέλης από καλή θέση έκανε κακό τελείωμα, ενώ στο 80′ η μπάλα έφυγε λίγο άουτ μετά το σουτ του Κολοβού. Ο Ιωνικός ήταν σε θέση άμυνας για να κρατήσει το 0-1 και να πάρει μια σπουδαία νίκη και τελικά αυτό έγινε, χάρη και στην απίθανη ευκαιρία του Κολοβού που σημάδεψε από κοντά το οριζόντιο δοκάρι στο 89′, μετά το γύρισμα του Αποστολάκη, ενώ ούτε ο Καρέλης βρήκε στόχο στην επαναφορά.

Παναιτωλικός: Ανέστης, Λιάβας (42′ Αποστολάκης), Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδης (46′ Στάγιτς), Μάρτενσον, Ντίας (76′ Ξενιτίδης), Σενγκέλια (46′ Χουάνπι), Κολοβός, Μόρσεϊ (64′ Πέδρο), Καρέλης.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Κάνιας, Σάκιτς, Φαντιγκά (31′ Ελευθεριάδης), Σεμπά, Μαντζής, Μασάς (68′ Σόουζα).