Η Λαμία πήγε στο Ηράκλειο με στόχο να κάνει ακόμη ένα βήμα προς την εξασφάλιση της παραμονής και προηγήθηκε νωρίς, ο ΟΦΗ όμως, αν και αδιάφορος βαθμολογικά, δεν τα παράτησε και έκανε την ανατροπή από το πρώτο ημίχρονο, επικρατώντας τελικά με 4-1 έχοντας για πρωταγωνιστή τον Τοράλ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ανάγκη από βαθμούς και αυτό μπορούσε να το καταλάβει κανείς, ακόμη κι αν δεν ήξερε τη βαθμολογία, από την εικόνα του παιχνιδιού στο ξεκίνημά του. Η Λαμία ήταν αυτή που πρέσαρε περισσότερο, έδειχνε διάθεση να ψάξει το γκολ και τελικά δεν άργησε να το πετύχει: Στο 21′ ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε φάουλ, η άμυνα δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Μαρτίνεθ με σουτ έγραψε το 0-1.

Ένα γκολ που έφερε την αντίδραση των γηπεδούχων, οι οποίοι πήραν κατοχή μπάλας, βγήκαν μπροστά, πίεσαν και τελικά κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Στο 42′ ο Ντίκο με ωραίο σουτ έκανε το 1-1 και στο 45′ ο Μεγιάδο σούταρε και η μπάλα κόντραρε στον Τζανδάρη και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1.

Έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος του, ο ΟΦΗ μπήκε στο β’ μέρος ακόμη καλύτερος και έδινε την εντύπωση ότι θα πετύχει και τρίτο γκολ, αλλά στο 64′ χρειάστηκε η μεγάλη επέμβαση του Μανδά σε σουτ του Βέργου για να μη γίνει το 2-2. Και αφού δεν έγινε το 2-2 παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων, οι οποίοι πίεσαν, ήρθε τελικά το 3-1 στο 78′ από το όμορφο πλασέ του Τοράλ, ο οποίος ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη για τους Κρητικούς.

Μια νίκη που έγινε επιβλητική αμέσως μετά και συγκεκριμένα στο 81′, όταν και πάλι ο Τοράλ με ωραίο πλασέ ανέβασε το σκορ στο 4-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΟΦΗ: Μανδάς, Διαμαντής, Πασαλίδης (85′ Γιόχου), Βούρος, Θοράρινσον, Ντιουσέ (67′ Τοράλ), Μεγιάδο, Λάρσον, Μπάκιτς (79′ Περέα), Ντίκο (79′ Μοσκέρα), Νέιρα (68′ Φελίπε).

Λαμία: Γκαραβέλης, Αμπάντα (63′ Σαραμαντάς), Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζανδάρης (63′ Μπεχαράνο), Μαρτίνεθ, Νούνιες, Σιμόν, Καραμάνος (63′ Τόσιτς), Ντε Βινσέντι (63′ Μεντίνα) και Βέργος (76′ Μανούσος).