Η Λίβερπουλ προηγήθηκε νωρίς με τον Σαλάχ αλλά η Μάντσεστερ Σίτι δεν πτοήθηκε και όχι μόνο έκανε την ανατροπή αλλά επικράτησε και με το ευρύ 4-1 παρά το γεγονός ότι απουσίαζε λόγω τραυματισμού ο Χάαλαντ, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να συνεχίζει το κυνήγι της Άρσεναλ που απέχει 5 βαθμούς, ενώ αυτή του Γιούργκεν Κλοπ παρέμεινε στο -7 από την 4άδα.

Η νίκη ήταν μονόδρομος, έστω για διαφορετικούς λόγους, για τις δύο ομάδες καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της Premier League και οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, ανοίγοντας το σκορ στο 17′ με τον Σαλάχ μετά την ωραία ενέργεια του Ζότα (0-1).

Στο 27′, όμως, ο Άλβαρες έκανε το 1-1 μετά την ασίστ του Γκρίλις και με το ξεκίνημα του β’ μέρους, στο 46′, ο Ντε Μπρόινε έκανε το 2-1 με προβολή από κοντά. Η Σίτι είχε, πλέον, το προβάδισμα και την ψυχολογία, οπότε δεν άργησε να βάλει τις βάσεις για τη νίκη: Πανικός στην άμυνα της Λίβερπουλ στο 53′, ωραία κυκλοφορία της μπάλας από τους γηπεδούχους και 3-1 από τον Γκουντογκάν.

Οι κόκκινοι ήθελαν να αντιδράσουν αλλά ήταν φανερό ότι δεν μπορούσαν και στο 78′ από την ασίστ του Ντε Μπρόινε ο Γκρίλις έγραψε το τελικό 4-1 μέσα σε αποθέωση.