Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη 13η συνεχόμενη νίκη του επί του Παναθηναϊκού σε όλες τις διοργανώσεις καθώς τον ξεπέρασε με 81-73 για την 32η αγωνιστική της Euroleague στο «ΣΕΦ».

Το σερί άρχισε στις 23 Δεκεμβρίου του 2021, αφού η τελευταία νίκη που έχει πανηγυρίσει το τριφύλλι απέναντι στους «ερυθρολεύκους» ήταν στις 22 Νοεμβρίου του 2021, στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας».

Το εντυπωσιακό σερί του Ολυμπιακού:

  1. Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 81-73 (Euroleague)
  2. Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 74-76 (Basket League)
  3. Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 81-65 (Κύπελλο Ελλάδας ΟΠΑΠ)
  4. Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 71-95 (Euroleague)
  5. Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 68-66 (Basket League)
  6. Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 52-67 (Super Cup)
  7. Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 93 – 74 (Basket League – Τελικοί)
  8. Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 72-78 (Basket League – Τελικοί)
  9. Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 74-61 (Basket League – Τελικοί)
  10. Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 62-68 (Basket League)
  11. Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 101-73 (Euroleague)
  12. Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 73-81 (Κύπελλο Ελλάδας ΟΠΑΠ – Τελικός)
  13. Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 65-84 (Euroleague)

Ο Σερέλης υποσχέθηκε ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα

Μετά από αυτό το ματς απομένουν ακόμη δύο αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί η παρουσία του Παναθηναϊκού στη Euroleague και οι πάντες στο «τριφύλλι» με πρώτο τον προπονητή Χρήστο Σερέλη έχουν στραφεί στην Basket League.

Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, ο κόουτς του Παναθηναϊκού, υποσχέθηκε πως η ομάδα του θα παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστική στο ελληνικό πρωτάθλημα.

«Ήταν ένα σκληρό ματς σχεδόν για 40 λεπτά, χάσαμε στις λεπτομέρειες από κάποια λάθη στην άμυνά μας, αλλά και από κάποια σουτ που θέλαμε αλλά δεν είχαμε την αποφασιστικότητα για να τα πάρουμε. Είναι το δεύτερο παιχνίδι που απέναντι στον Ολυμπιακό δείξαμε τη βελτίωσή μας, με όλο το ρόστερ θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί στο ελληνικό πρωτάθλημα που είναι πλέον ο τελευταίος μας στόχος στη σεζόν», τόνισε αρχικά και συνέχισε:

«Νομίζω ότι δύο ήταν τα βασικά στοιχεία απόψε, το πρώτο ήταν ο Μπλακ. Περιμέναμε ότι με την άμυνά μας ίσως είχαμε αυτό το πρόβλημα. Το δεύτερο ήταν η δημιουργία του Γουόκαπ. Είχαμε παίξει καλύτερη άμυνα στο ΟΑΚΑ πάνω του. Όσο ήμασταν στο ματς δεν αλλάξαμε την άμυνα για να μη βάλουμε άλλα παιδιά στην εξίσωση. Φάγαμε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο από τον Βεζένκοβ, τρίποντο που για εκείνον είναι πολύ εύκολο πλέον. Το πληρώσαμε».

«Χρησιμοποιώ νέους παίκτες, αν αυτοί δουλεύουν και επιστρέφουν την εμπιστοσύνη που τους δείχνουμε. Θέλω να πω ότι χάσαμε, οπότε δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι. Έχουμε κάνει και δύο οδυνηρές ήττες στην Ελλάδα. Πρέπει τα νέα παιδιά να χρησιμοποιούνται για να δούμε αν μπορούν τελικά να βοηθήσουν την ομάδα. Η σεζόν δεν έχει τελειώσει, όλοι οφείλουν να προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό. Όπως απόψε ο Μαντζούκας, σε μία δύσκολη έδρα, σε ένα παιχνίδι κλειστό», κατέληξε.