Να τηρήσει πιο σκληρή στάση από εδώ και πέρα απέναντι στους ιδιοκτήτες των ομάδων αποφάσισε η Premier League, η οποία έκανε γνωστό ότι θεσπίστηκαν νέοι κανόνες και ένας εξ αυτών προβλέπει την αποβολή ιδιοκτητών ομάδων σε περίπτωση παραβίασης ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Το αγγλικό πρωτάθλημα είναι το πιο πλούσιο του κόσμου αλλά για κάποιους από τους επιχειρηματίες που επενδύουν σε αυτό έχουν ακουστεί πάρα πολλά μέσα. Πέρυσι, για παράδειγμα, είχε γίνει χαμός μπροστά στο ενδεχόμενο αγοράς της Νιουκάστλ από fund της Σαουδικής Αραβίας αφού υπήρχαν διάφορες κατηγορίες για τον πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος είναι ο επικεφαλής.

Έτσι, θέλοντας να δείξει ότι δεν συμφωνεί με όλα αυτά, αν και οι Σαουδάραβες αγόρασαν κανονικά τη Νιουκάστλ τελικά, η Premier League ανακοίνωσε ότι από εδώ και πέρα θα ισχύουν κάποιοι νέοι κανονισμοί, πιο σκληροί.

Ένας από αυτούς, λοιπόν, προβλέπει πλέον αποβολή ιδιοκτητών ομάδων σε περίπτωση παραβίασης ανθρώπινων δικαιωμάτων ή αν αντιμετωπίζουν κυβερνητικές κυρώσεις, με τον βρετανικό Τύπο να τονίζει ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει όλοι να είναι πολύ πιο προσεκτικοί σε όλα.