Η οπαδική βία είναι ένα πρόβλημα που αφορά όχι μόνο χώρες του εξωτερικού αλλά και την Ελλάδα και ακόμη μία απόδειξη, δυστυχώς, ήρθε σήμερα (19/3) πριν τον αγώνα Προοδευτική – Αιγάλεω, αφού υπήρξαν επεισόδια με οπαδούς του Ιωνικού και υπάρχουν μαρτυρίες για φωτοβολίες ευθείας βολής που έπεσαν σε παιδική χαρά.

Συγκεκριμένα, το σκηνικό έγινε ανάμεσα σε οπαδούς της Προοδευτικής και του Ιωνικού στην πλατεία Σπάθας, στη Νίκαια, με την κατάσταση να ξεφεύγει εντελώς και μάλιστα ενώ εκεί είναι και μια παιδική χαρά στην οποία βρίσκονταν μικρά παιδιά με τους γονείς τους.

Όπως αναφέρει, μάλιστα, το gazzetta.gr, αυτόπτης μάρτυρας είπε τα εξής στην ιστοσελίδα: «Οπαδοί της Προοδευτικής πέταξαν φωτοβολίδες ευθείας βολής μέσα στην πλατεία όπου υπήρχε παιδική χαρά με παιδάκια. Γονείς τα πήραν και έφυγαν με εκείνα να κλαίνε. Μάλιστα, κάποιοι πέρασαν μέσα από την πλατεία με τα μηχανάκια τους. Όταν έγινε αυτό, κάποιοι Ιωνικοί που ήταν στις καφετέριες κατέβηκαν και απάντησαν. Είναι τραγικό αυτό που έγινε από τη στιγμή που υπήρχαν μικρά παιδιά στην πλατεία».

Εκτός από τις φωτοβολίδες, υπήρξαν και πετροπόλεμος καθώς και οδομαχίες με καδρόνια, με την κατάσταση να ηρεμεί όταν έφτασε στο σημείο μια διμοιρία των ΜΑΤ.