Η Μονακό είχε νικήσει με 3-2 τη Λεβερκούζεν εκτός έδρας πριν μια εβδομάδα αλλά οι Γερμανοί δεν πτοήθηκαν και επικράτησαν με το ίδιο σκορ στη ρεβάνς της Γαλλίας, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση και από εκεί στη διαδικασία των πέναλτι, όπου η Μπάγερ πήρε την πρόκριση για τους «16» του Europa League.

Οι Γάλλοι έδειχναν και ήταν το φαβορί μετά την εκτός έδρας νίκη στο πρώτο παιχνίδι, αλλά οι Γερμανοί δεν τα παράτησαν και δικαιώθηκαν. Η Λεβερκούζεν μπήκε δυνατά στη ρεβάνς και άνοιξε το σκορ στο 13′ με τον Φιρτς, για να έρθει η ισοφάριση στο 19′ με πέναλτι του Μπεν Γεντέρ.

Παρ’ όλα αυτά, αμέσως μετά, στο 21′, ο Παλάσιος έκανε το 1-2 για τους Γερμανούς, οι οποίοι στο 58′ πέτυχαν και τρίτο γκολ (1-3) με τον Αντλί. Οι «ασπιρίνες» κρατούσαν αυτό το σκορ, το οποίο τούς έδινε την πρόκριση, μέχρι το 84ο λεπτό, όταν ο Εμπολό μείωσε σε 2-3 για τη Μονακό, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Και από τη στιγμή που δεν μπήκε κάποιο γκολ στο έξτρα 30λεπτο, τα πάντα κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, η άστοχη εκτέλεση του Ματαζό καταδίκασε τους Μονεγάσκους, με τους Γερμανούς να ευστοχούν σε όλα τα δικά τους πέναλτι και με 5-3 πανηγύρισαν την πρόκριση στους «16» του Europa League.