Άσχημα είναι τα νέα για το ποδόσφαιρο της Κροατίας αφού μία από τις σημαντικότερες μορφές του, ο Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς, ο οποίος είχε περάσει και από τον πάγκο του ΠΑΟΚ τη σεζόν 1991-92, πέθανε σε ηλικία 88 ετών έπειτα από μάχη χρόνων με τον καρκίνο.

Ο Μπλάζεβιτς, ο οποίος είχε έρθει στη χώρα μας τη σεζόν 1991-92 για τον ΠΑΟΚ τον οποίο οδήγησε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, όπου έχασε το τρόπαιο από τον Ολυμπιακό, υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους για το ποδόσφαιρο της Κροατίας.

Με αυτόν στον πάγκο, άλλωστε, η εθνική ομάδα της χώρας, η οποία είχε παίκτες όπως οι Σούκερ, Μπόμπαν, Μπόκσιτς, Προσινέτσκι, Ασάνοβιτς, είχε την πρώτη μεγάλη επιτυχία της ιστορίας της, όταν πήρε την 3η θέση στο Μουντιάλ 1998 που έγινε στη Γαλλία.

Έχοντας κατακτήσει τίτλους με Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Σιόν και Γκρασχόπερς, ο Μπλάζεβιτς δούλεψε για τελευταία φορά τη σεζόν 2014-15 στη Ζαντάρ, ενώ τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο, από τον οποίο τελικά νικήθηκε βυθίζοντας στο πένθος τους συμπατριώτες του.