Το κολέγιο LSU (Louisiana State University), ένα από τα ιδρύματα που έχουν τη μεγαλύτερη αθλητική παράδοση στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως θα ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την ομάδα γυμναστικής εξαιτίας του παροξυσμού που προκαλεί η παρουσία της Ολίβια Νταν, της 20χρονης γυμνάστριας που χαρακτηρίζεται το νέο «χρυσό κορίτσι» του αθλήματος, όχι μόνο για τις αθλητικές ικανότητές της, αλλά και για την εμφάνισή της.

Η Νταν θεωρείται η δεύτερη πιο διάσημη αθλήτρια που έχει φορέσει τα χρώματα του LSU τα τελευταία χρόνια, μετά από τον επικοντιστή-φαινόμενο από τη Σουηδία, Αρμάν Ντουπλάντις. Έγινε γνωστή μέσα από τα social media και δη το TikTok. Συνολικά σε όλες τις πλατφόρμες πλησιάζει στους 15 εκατομμύρια followers και πλέον με τα κολέγια να επιτρέπουν υπό συνθήκες στους αθλητές να βγάζουν χρήματα από εμπορικές συμφωνίες, η 20χρονη είναι ήδη εκατομμυριούχος, βγάζοντας περισσότερα λεφτά από κάθε άλλον αθλητή ή αθλήτρια κολεγίου στις ΗΠΑ – ακόμη και από πιο δημοφιλή αθλήματα όπως το αμερικάνικο ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το LSU έχει να κάνει με την… τρέλα που επικρατεί στα γήπεδα, κυρίως εκτός έδρας, από τους φοιτητές που θέλουν να τη δουν όχι γιατί τους ενδιαφέρει το άθλημα, αλλά επειδή είναι… καλλίγραμμη, γυμνασμένη και από καιρού εις καιρόν στα social media ανεβάζει και πιο πικάντικες φωτογραφίες ή βιντεάκια.

Πριν από λίγο καιρό σε μίτινγκ στη Γιούτα, όπου εκείνοι δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού, μεγάλη μερίδα ανδρών οπαδών έκανε… σαματά και δεν άφησε τους υπόλοιπους αθλητές να αγωνιστούν με ηρεμία καθώς φώναζαν συνθήματα υπέρ της. Φορούσαν μπλούζες με το πρόσωπό της και είχαν και μια μεγάλη χάρτινη φιγούρα της μαζί τους. Στην έξοδο από το γήπεδο γιούχαραν και ήταν απειλητικοί προς οποιονδήποτε δεν ήταν η… καλλονή Ολίβια Νταν.

«Φοβήθηκα για την ασφάλεια των παίκτριών μου. Η προτεραιότητά μου ως πατέρας και προπονητής αυτών θαυμάσιων νεαρών γυναικών είναι να εξασφαλίσω πως δεν θα τους συμβεί τίποτα και σ’εκείνη την περίπτωση η κατάσταση ξέφυγε. Ήταν ένας όχλος», είπε ο κόουτς Τζέι Κλαρκ και συνέχισε: «Το τί συνέβη έξω από το γήπεδο ήταν εντελώς ανάρμοστο».

Μάλιστα, ανακοίνωσε πως πλέον η ομάδα θα έχει προσωπικό ασφαλείας για να τη φυλάει στα εκτός έδρας μίτινγκ που λαμβάνει μέρος και θα δημιουργεί περίμετρο γύρω από το συγκρότημα προκειμένου οι αθλήτριες του LSU να μην ζήσουν ξανά τέτοιες στιγμές από τους 20άρηδες που δεν μπορούν να ελέγξουν τον εαυτό τους.

Η Νταν μετά από το περιστατικό ζήτησε από τους fans της να συμμορφωθούν και να δείχνουν σεβασμό στους άλλους αθλητές. «Θα εκτιμώ και θα αγαπώ την υποστήριξή σας για πάντα, αλλά αν έρχεστε σ’ ένα μίτινγκ, σας παρακαλώ να δείχνετε σεβασμό στους άλλους γυμναστές και στην κοινότητα της γυμναστικής γιατί απλά κάνουμε τη δουλειά μας», έγραψε εκείνη στο Twitter.