Η νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ επανέφερε τα χαμόγελα στον Παναθηναϊκό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν εξαφανιστεί τα νεύρα για την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ στην προηγούμενη αγωνιστική, με αποτέλεσμα η ΚΑΕ να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στη Euroleague για τη διαιτησία στον αγώνα με τους Τούρκους.

Οι πράσινοι είχαν ηττηθεί από τη Φενέρ στην παράταση, σε ένα παιχνίδι στο οποίο είχαν σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία. Οι φάσεις για τις οποίες διαμαρτυρήθηκε ο Παναθηναϊκός ήταν αρκετές, αλλά αυτή που έκανε έξαλλους τους ανθρώπους του ήταν αυτή με το φάουλ που έκανε ο Ντέβιν Μπούκερ στον Ματέους Πονίτκα με το σκορ ισόπαλο και με τους διαιτητές να μην σφυρίζουν, παρά το γεγονός ότι παραδέχθηκαν στη συνέχεια ότι υπήρχε φάουλ.

Παρ’ όλα αυτά, όπως είπαν, ήταν αργά για να αλλάξει η απόφαση, οπότε δεν δόθηκε φάουλ και βολές στον Πονίτκα, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει προβάδισμα στους πράσινους και να τους φέρει αγκαλιά με τη νίκη.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στη Euroleague για τις αποφάσεις των Λοτερμόζερ, Γκαρσία και Νίκολιτς, ελπίζοντας ότι από εδώ και πέρα θα έχει καλύτερη αντιμετώπιση από τους διαιτητές.