Ένα τρίποντο του Ντέρικ Γουίλιαμς οκτώ δευτερόλεπτα πριν από την λήξη της αναμέτρησης έδωσαν στον Παναθηναϊκό τη νίκη με 88-86 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο «ΟΑΚΑ» στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Euroleague. Οι «πράσινοι» πανηγύρισαν ξανά έπειτα από έξι συνεχόμενες ήττες – το χειρότερο σερί της ιστορίας τους στη διοργάνωση. Πλέον, έχουν ρεκόρ 7-12 και βρίσκονται τρεις νίκες μακριά από τις θέσεις των πλέι οφ. Στον αντίποδα, οι Ισραηλινοί υποχώρησαν στο 10-9, χάνοντας έδαφος στην προσπάθεια που κάνουν για την εξασφάλιση μίας θέσης στην οκτάδα.

Ο Παναθηναϊκός προερχόταν από την αποκαρδιωτική ήττα με 94-88 από τη Φενέρμπαχτσε στην παράταση, σε ματς, όμως, όπου έδειξε σημάδια βελτίωσης. Αυτά έβγαλε και πάλι στο παρκέ όπου για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό έπαιξε καλά σχεδόν για 40 λεπτά. Στο τέλος, πάντως, πάλι παραλίγο να αφήσει τη νίκη να του ξεγλιστρήσει από τα χέρια.

Ο Παναθηναϊκός ήταν εντυπωσιακός στη διάρκεια της πρώτης περιόδου. Έπαιξε με μεγάλη ενέργεια στην άμυνα και καθαρό μυαλό στην επίθεση. Ξεπέρασε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού την Μακάμπι Τελ Αβίβ και πήρε προβάδισμα στο τέλος του δεκαλέπτου με 24-17. Η άμυνα συνέχισε να θέτει τον τόνο και στη συνέχεια με την επίθεση να μένει σε περίπου ίδια επίπεδα.

Αυτό που ξεχώρισε σε όλη τη διάρκεια του ματς και όχι μόνο στο πρώτο μέρος ήταν ο πλουραλισμός. Ο Πάρις Λι ολοκλήρωσε το ματς με 21 πόντους και 3/7 τρίποντα, ο Ντουέιν Μπέικον έβαλε 19 με 4/7 – τους δέκα στην τελευταία περίοδο – ενώ 17 και 16 πόντους πρόσθεσαν οι Ντέρικ Γουίλιαμς και Γιώργος Παπαγιάννης.

Η σταθερότητα που επέδειξαν οι «πράσινοι» στο μεγαλύτερο μέρος του ματς ήταν κάτι… σπάνιο για εκείνους. Πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου στο +8 και μπήκαν στην τελευταία περίοδο στο +7. Εκεί, όμως, άρχισαν τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση. Οι δύο ομάδες είχαν ξεσπάσματα κι «έτρεχαν» σερί που μετέτρεψαν σε θρίλερ το ματς. Η Μακάμπι στο τέλος έβαλε 11 μαζεμένους πόντους σε δύο λεπτά κι ο Παναθηναϊκός ήρθε και πάλι αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο μιας επώδυνης ήττας. Ο Γουόλτερς, όμως, βρήκε τον Γουίλιαμς κι εκείνος με μεγάλη ψυχραιμία «εκτέλεσε» και έδωσε τη νίκη στο «τριφύλλι».

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 45-37, 65-58, 88-86

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντέγιαν Ράντονιτς): Γουόλτερς 9 (1), Λι 21 (3), Παπαγιάννης 16 (1), Γουίλιαμς 17 (3), Καλαϊτζάκης Γ. 2, Μπέικον 19 (4), Πονίτκα, Γκριγκόνις, Μαντζούκας, Γκουντάιτις 4.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Όντεντ Κάτας): Άνταμς, Μπράουν 11 (1), Μπάλντγουιν 21, Μάρτι 8 (2), Σόρκιν 6, Ντιμπαρτολομέο, Κοέν 3 (1), Χόλινς, Νίμπο 8, Κόλσον 29 (5).