Ο Κριστιάνο Ρονάλντο προσπαθεί να αποδεχθεί πως το όνειρό του να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο τελείωσε. Στα 37 του μοιάζει απίθανο να μπορέσει να αγωνιστεί στη διοργάνωση του 2026 που θα γίνει στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στο Μεξικό. Μετά τον αποκλεισμό της Πορτογαλίας από το Μαρόκο (ήττα με 1-0) στο Μουντιάλ 2022, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.

Για την ώρα βιώνει μια επώδυνη πραγματικότητα. Χωρίς ομάδα αφότου έλυσε τη συνεργασία του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προσπαθεί να κατασταλάξει στο ποιο θα είναι το επόμενο του βήμα. Θέλει να συνεχίσει να παίζει στην ελίτ, σε μια ομάδα που έχει πιθανότητες διεκδίκησης του Champions League. Αυτός φέρεται να είναι και ο λόγος που είπε «όχι» (για την ώρα) στα περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια που του πρόσφερε η Αλ Νασρ από τη Σαουδική Αραβία για συμβόλαιο 2,5 χρόνων.

Στο μεταξύ, μ’ ένα ιδιαίτερο story στο Instagram παρουσίασε τις τρεις πτυχές της πραγματικότητας, πιθανώς της δικής του. «Πόνος, αβεβαιότητα και συνεχής δουλειά», ήταν το μήνυμα που έστειλε στους περισσότερους από 500 εκατομμύρια followers του στη συγκεκριμένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Το μέλλον του στην εθνική Πορτογαλίας

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται στην εθνική Πορτογαλίας για όσο… αντέχει, αλλά κι αυτός περιμένει τις εξελίξεις. Όλα δείχνουν πως ο Φερνάντο Σάντος δεν θα παραμείνει στο… τιμόνι της ομάδας, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει κάποια άμεση και προφανής επιλογή για να αναλάβει άμεσα.

Απομένει να γίνει ένα ραντεβού μεταξύ του Σάντος και της Πορτογαλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για να καθοριστεί το μέλλον. Στο μεταξύ, κάθε μέρα που περνάει ο Σάντος θεωρείται ολοένα και λιγότερο… φταίχτης για τον αποκλεισμό της Πορτογαλίας από το Μουντιάλ 2022. Παράλληλα, δεν έχουν ακουστεί και πολλοί από τους συμπαίκτες του και η άποψη που έχουν για τα προβλήματα που προκάλεσε πριν και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Ωστόσο, το χάσμα με τον «CR7» μοιάζει αγεφύρωτο ειδικά μετά τις επιθέσεις του οικογενειακού περιβάλλοντος του σούπερ σταρ προς το πρόσωπό του προπονητή. Η Πορτογαλία, πάντως, τον Μάρτιο αρχίζει την πορεία της στα προκριματικά του EURO 2024.