Το Μουντιάλ 2022 έλαβε τέλος στους προημιτελικούς για την Πορτογαλία, η οποία ηττήθηκε με 1-0 από το Μαρόκο, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σπάει τη σιωπή του μετά τα όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν για αυτόν τις τελευταίες εβδομάδες, τονίζοντας πως πάλεψε για το μεγαλύτερο όνειρό του και ότι ποτέ δεν γύρισε την πλάτη στην εθνική ομάδα της χώρας του.

Ο CR7 έβαλε τα κλάματα μετά τη λήξη του αγώνα και καθώς κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια αφού συνειδητοποίησε ότι το όνειρο της κατάκτησης ενός Μουντιάλ θα παραμείνει άπιαστο, με τον ίδιο να παίρνει θέση και να τονίζει τα εξής μέσω ανάρτησής του στο Instagram…

«Η κατάκτηση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Πορτογαλία ήταν το μεγαλύτερο και πιο φιλόδοξο όνειρο της καριέρας μου. Ευτυχώς κέρδισα πολλούς τίτλους σε διεθνές επίπεδο ,και με τη χώρα μου, αλλά το να βάλω το όνομα της πατρίδας μας στην κορυφή του κόσμου ήταν το μεγαλύτερο όνειρό μου. Πάλεψα γι’ αυτό. Πάλεψα σκληρά για αυτό το όνειρο.

Στις πέντε συμμετοχές που είχα σε Μουντιάλ για πάνω από 16 χρόνια, πάντα στο πλευρό μεγάλων παικτών και με την υποστήριξη εκατομμυρίων Πορτογάλων, τα έδωσα όλα. Άφησα τα πάντα στο γήπεδο. Ποτέ δεν έστρεψα το πρόσωπό μου στον αγώνα και ποτέ δεν εγκατέλειψα αυτό το όνειρο.

Δυστυχώς χθες το όνειρο τελείωσε. Δεν αξίζει να αντιδράσω εν θερμώ. Απλά θέλω όλοι να ξέρετε ότι πολλά έχουν ειπωθεί, πολλά έχουν γραφτεί, έχουν γίνει πολλές υποθέσεις, αλλά η αφοσίωσή μου στην Πορτογαλία δεν έχει αλλάξει ούτε στιγμή.

Πάντα αγωνιζόμουν για τον στόχο όλων και δεν θα γύριζα ποτέ την πλάτη μου στους συναδέλφους μου και στη χώρα μου. Δεν έχω πολλά να πω προς το παρόν. Ευχαριστώ Πορτογαλία. Ευχαριστώ Κατάρ. Το όνειρο ήταν ωραίο όσο κράτησε… Τώρα, ελπίζω ότι ο χρόνος θα είναι καλός σύμβουλος και θα επιτρέψει στον καθένα να βγάλει τα συμπεράσματα του».