Η ανάρτηση του Άραβα δημοσιογράφου Αμτζάντ Ταχά για δωροδοκία οκτώ παικτών του Εκουαδόρ από το Κατάρ προκειμένου να χάσουν στην πρεμιέρα του Μουντιάλ 2022 προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας της λατινικής Αμερικής, όπως φάνηκε και από όσα ανέφερε σε δική του ανάρτηση.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη (17/11) ο Αμτζάντ Ταχά υποστήριξε ότι το Κατάρ έχει δωροδοκήσει 8 παίκτες του Εκουαδόρ με 7,4 εκατ. δολάρια συνολικά, προκειμένου να ηττηθούν με 1-0 στον αγώνα της πρεμιέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ισχυρισμός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μιγκέλ Άνχελ Λορ, προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Εκουαδόρ, ο οποίος σε δική του ανάρτηση έγραψε τα εξής…

«Κάποιος βλάκας δημοσίευσε κάτι ηλίθιο και ξοδεύουμε ώρες μιλώντας γι’ αυτό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Είμαι βέβαιος πως το ποδόσφαιρο μας έχει εξελιχθεί. Ποδοσφαιριστές, διοργάνωση, εθνική ομάδα. Είναι όμως εκπληκτικό πόσο μας αρέσει να αυτοκαταστρεφόμαστε. Δεν γίνεται να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Πάμε να παίξουμε στο Μουντιάλ, καταλάβετε το».