Τρεις μέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ 2022 ο δημοσιογράφος Αμτζάντ Ταχά από τη Μέση Ανατολή, ο οποίος έχει σχεδόν μισό εκατ. ακόλουθους στο Twitter, υποστήριξε ότι το Κατάρ έχει δωροδοκήσει 8 παίκτες του Εκουαδόρ για να χάσουν με 1-0 στον αγώνα της πρεμιέρας (20/11), συμπληρώνοντας πως ελπίζει σε παρέμβαση της FIFA.

Πολλά έχουν ακουστεί για το πώς το Κατάρ εξασφάλισε από την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πολλά θα ακουστούν, όπως φαίνεται, και για την αντιμετώπιση που θα έχει η εθνική ομάδα της χώρας στη διοργάνωση.

Είναι πολλοί αυτοί, δηλαδή, που θεωρούν ότι η διαιτησία θα είναι… πολύ καλή με το Κατάρ προκειμένου να προχωρήσει τουλάχιστον ως τα νοκ άουτ παιχνίδια και τώρα υπάρχει και ανάρτηση δημοσιογράφου της Μέσης Ανατολής περί δωροδοκίας οκτώ παικτών του πρώτου αντιπάλου.

Συγκεκριμένα, ο Αμτζάντ Ταχά υποστηρίζει ότι το Κατάρ έχει δωροδοκήσει με συνολικά 7,4 εκατ. δολάρια οκτώ παίκτες του Εκουαδόρ για να χάσουν με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι του Μουντιάλ 2022 και συμπλήρωσε πως ελπίζει ότι η FIFA θα ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα.