Η Μπαρτσελόνα πήρε σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Βαλένθια και έπιασε, με παιχνίδι περισσότερο, τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή της La Liga, γεγονός όμως που δεν είναι ικανό για να κρατήσει τον Τσάβι στο απυρόβλητο, αφού καταλανική εφημερίδα και συγκεκριμένα η Sport ασκεί κριτική για τα άτομα που στελεχώνουν το επιτελείο του.

Ο προπονητής των «μπλαουγκράνα», οι οποίοι αποκλείστηκαν στον όμιλο του Champions League, Βρέθηκε πριν λίγο καιρό στο στόχαστρο του Τύπου λόγω των αποτελεσμάτων του στα πρώτα 50 παιχνίδια του στον πάγκο της ομάδας, τα οποία ήταν τα χειρότερα σε σχέση με οποιουδήποτε άλλου έκατσε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα τα τελευταία 20 χρόνια.

Τώρα, η Sport εστιάζει στους συνεργάτες του, κατηγορώντας για τις επιλογές που έχει κάνει. «Κανείς δεν αμφιβάλλει πως ο Τσάβι ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον το DNA του συλλόγου και ότι έχει τη φιλοδοξία να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει. Όμως είναι προφανές πως έχει ένα επιτελείο με συνεργάτες που έχουν ελάχιστη πείρα και καθόλου περγαμηνές. Η αφοσίωση και η φιλία δεν αρκούν», αναφέρεται αρχικά στο σχετικό δημοσίευμα, το οποίο στη συνέχεια γίνεται πιο συγκεκριμένο.

«Δεύτερος προπονητής είναι ο αδερφός του, Όσκαρ, ένας εξαιρετικός άνθρωπος αλλά χωρίς επιρροή στα αποδυτήρια. Τρίτος προπονητής είναι ο Σέρχιο Αλέγκρε, που ήταν σκάουτ σε τοπική ομάδα και μετά προπονητής σε ομάδα της Γ’ κατηγορίας από την οποία και απολύθηκε λόγω κακών αποτελεσμάτων. Ο γυμναστής, Ιβάν Τόρες, παιδικός φίλος του Τσάβι, έχει δουλέψει μόνο στην Άβιλα. Όσο για τους σκάουτς, έχουν εργαστεί σε μικρές ομάδες. Έτσι ο Τσάβι είναι ουσιαστικά μόνος στη λήψη αποφάσεων ενώ θα χρειαζόταν συνεργάτες με περισσότερες ικανότητες και μεγαλύτερη προσωπικότητα για να πάρουν περισσότερα πράγματα από το ρόστερ».