Η FibaEurope καλεί τους φιλάθλους να ψηφίσουν τον κορυφαίο του 2010 με τον Διαμαντίδη να είναι ο μοναδικός Έλληνας και τον Τεόντοσιτς να είναι ο έτερος που αγωνίζεται στην Ελλάδα.

Οι γκαρντ των «αιώνιων» ξεχωρίζουν από τη λίστα των υποψηφίων, αλλά… ίδρωσαν τη φανέλα τους στο ελληνικό πρωτάθλημα στο μεγαλύτερο μέρος του 2010 και δυο ακόμα παίκτες που βρίσκονται στους κορυφαίους, οι Νίκολα Πέκοβιτς και Λίνας Κλέιζα.

Ο κάθε φίλαθλος μπορεί να ψηφίσει τρεις παίκτες και για να αναδειχθούν οι κορυφαίοι θα ληφθεί υπόψη και οι ψήφοι από επιτροπή ειδικών (προπονητές, παίκτες, δημοσιογράφοι).

Στην περσινή διαδικασία ήταν υποψήφιοι οι Γιάννης Μπουρούσης και Βασίλης Σπανούλης. Το 2008 και το 2007 μοναδικός υποψήφιος από ελληνικής πλευράς υποψήφιος ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Το 2006 είχε πανηγυρίσει τον τίτλο ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο οποίος είχε σαρώσει τους τίτλους με την ΤΣΣΚΑ και είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο με την Εθνική στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας. Υποψήφιος ήταν και ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος κατετάγη έβδομος.

Τέλος, στην τέταρτη θέση των κορυφαίων παικτών για το 2005 ήταν ο Θοδωρής Παπαλουκάς και στην πέμπτη ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Οι φετινοί υποψήφιοι
Αντρέα Μπαρνιάνι
Δημήτρης Διαμαντίδης
Ντιρκ Νοβίτσκι
Ερσάν Ιλιασόβα
Γκόραν Ντράγκιτς
Χέντο Τούρκογλου
Χουάν Κάρλος Ναβάρο
Λίνας Κλέιζα
Λούολ Ντενγκ
Μίλος Τεόντοσιτς
Νικαλά Μπατούμ
Νίκολα Πέκοβιτς
Ομρί Κάσπι
Πάου Γκασόλ
Τιμοφέι Μοζγκόφ

Παπανικολάου και Παππάς
Οι Κώστας Παπανικολάου και Νίκος Παππάς βρίσκονται ανάμεσα στους 15 καλύτερους νέους (κάτω των 20 ετών). Στην περσινή ψηφοφορία από ελληνικής πλευράς είχε συμπεριληφθεί ο φόργουορντ του Ολυμπιακού και ο Κώστας Κουφός.

Πέρα από τους δυο Έλληνες, στη ψηφοφορία για τον καλύτερο νέο παίκτη περιλαμβάνονται και οι: Αλμπισί, Μπέρτανς, Ντέλας, Καντέρ, Καρνόφσκι, Κουλάγκιν, Μούσλι, Ποντίκα, Ρούμπιο, Σάριτς, Σατοράνσκι, Βαλανσιούνας και Βέσελι.

Μάλτση και Καλτσίδου
Δυο Ελληνίδες παίκτριες είναι ανάμεσα στις υποψήφιες για την καλύτερη Ευρωπαία το 2010. Η Εβίνα Μάλτση και η Στέλλα Καλτσίδου βρίσκονται στη λίστα με τις 16 κορυφαίες αθλήτριες και έχουν τεθεί προς.. ψήφιση.

Ελληνική εκπροσώπηση υπάρχει και στην κατηγορία των νέων γυναικών με την Άρτεμις Σπανού, η οποία φοιτά στο πανεπιστήμιο Μόρις στις ΗΠΑ.

Όποιος θέλει να ψηφίσει μπορεί να το κάνει στη διεύθυνση: http://www.fibaeurope.com/cid_5FGcSsn0GNQA-Rww79L3b2.html

Πηγή: gazzetta.gr