Οι οπαδοί της Ατλέτικο Μαδρίτης φώναξαν ρατσιστικά συνθήματα εναντίον του Βινίσιους Τζούνιορ της Ρεάλ Μαδρίτης στο περιθώριο του ντέρμπι της ισπανικής πρωτεύουσας, που βρήκε νικήτρια με 2-1 τη Ρεάλ. Δεκάδες οπαδοί των «ροχιμπλάνκος» επιτέθηκαν φραστικά στον Βινίσιους έξω από το Metropolitano όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media.

Πριν από μια εβδομάδα, ο 22χρονος επιθετικός «τσακώθηκε» με παίκτες της Μαγιόρκα αφού πανηγύρισε το γκολ του, χορεύοντας.

Την Παρασκευή, ο αρχηγός της Ατλέτικο, Κόκε, είχε προειδοποιήσει σχετικά, μιλώντας στο Movistar: «Εάν ο Βινίσιους σκοράρει και αποφασίσει να χορέψει, θα υπάρξουν αντιδράσεις, αυτό είναι σίγουρο».

Μια μέρα νωρίτερα, μιλώντας στο Chiringuito Show, ο μάνατζερ παικτών, Πέδρο Μπράβο, είπε ότι ο Βινίσιους θα πρέπει να σταματήσει να «κάνει τη μαϊμού» κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών του.

Δηλώσεις που θεωρήθηκαν ρατσιστικές από πολλές προσωπικότητες του ποδοσφαίρου, όπως ο Πελέ και ο Νεϊμάρ, οι οποίοι υποστήριξαν τον συμπατριώτη τους. Ακόμη και ο επιθετικός της Ατλέτικο, Άλβαρο Μοράτα, ισχυρίσθηκε ότι ο Βινίσιους «είναι καλός και δεν θέλει να προσβάλλει κανέναν».

Μετά από αυτές τις συμπεριφορές, ο Βινίσιους ανέβασε ένα βίντεο στα social media λέγοντας πως έπεσε θύμα ρατσισμού, σχολιάζοντας: «Εγώ, δεν πρόκειται να σταματήσω (σ.σ. τον χορό)».