Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε γρήγορα τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, μπήκε στο πρωτάθλημα με δύο νίκες στις πρώτες δύο αγωνιστικές και γενικά το κλίμα είναι τέλειο μέσα και γύρω από την ομάδα, με τον Γιάννη Αλαφούζο να έχει… ξετρελαθεί με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και να το δείχνει και εμπράκτως, με το μήνυμα που έστειλε στον προπονητή για τα μεταγραφικά.

Όπως έκλεισε η περσινή σεζόν για τους πράσινους, έτσι άνοιξε η φετινή. Με χαμόγελα, δηλαδή, για τα αποτελέσματα της ομάδας και αισιοδοξία. Μια αισιοδοξία που προκύπτει από τη δουλειά του Γιοβάνοβιτς, ο οποίος έχει κερδίσει τους πάντες. Οι οπαδοί τον έχουν αγαπήσει, οι παίκτες του… πέφτουν στη φωτιά για αυτόν, ο Τύπος αναγνωρίζει το έργο του και ο Αλαφούζος τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου αλλά η πραγματικότητα.

Απόδειξη; Το μήνυμα που έστειλε στον Σέρβο προπονητή για τα μεταγραφικά. «Πάρε όποιον παίκτη θέλεις και μη σκέφτεσαι τα λεφτά», ανέφερε αυτό και είναι ενδεικτικό του κλίματος που υπάρχει. Ένα μήνυμα το οποίο, φυσικά, άρεσε και στον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος βλέπει ότι η διοίκηση τον ακολουθεί. Ότι ανεβάζει κι αυτή τον πήχη μεταγραφικά δηλαδή, ακριβώς όπως το κάνει ο ίδιος αγωνιστικά με την ομάδα που παρουσιάζει.

Το γεγονός, πάντως, ότι ο Αλαφούζος δεν βάζει μπροστά το οικονομικό για να αποφύγει το ενδεχόμενο να δώσει πολλά λεφτά, δεν σημαίνει και ότι θα χρειαστεί να τα δώσει. Έναν χαφ θέλει ο προπονητής του Παναθηναϊκού και όσοι είναι κοντά του ισχυρίζονται ότι δεν έχει καμία διάθεση να επιλέξει κάποιον που θα κοστίζει πολύ. Απλά, κρατάει το μήνυμα του Αλαφούζου ως απόδειξη της εμπιστοσύνης που υπάρχει και από την άλλη πλευρά. Και από εκεί και πέρα, όπως έχει ήδη δείξει από την ημέρα που ανέλαβε τους πράσινους, ξέρει να επιλέγει καλούς παίκτες ακόμη κι αν αυτοί δεν είναι απαραίτητα ακριβοί.

Πανηγυρίζουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού

Γιατί δεν καίγονται για φορ

Από εκεί και πέρα, αυτό που προκύπτει από τις τάξεις των κυπελλούχων Ελλάδας είναι ότι δεν ψάχνουν πλέον για επιθετικό. Ο στόχος είναι η απόκτηση ενός παίκτη για τη μεσαία γραμμά και οι επαφές με πιθανούς στόχους συνεχίζονται, αλλά για την επίθεση δεν αναμένεται να γίνει κάποια κίνηση. Και έχουν λόγο στον Παναθηναϊκό για να το αποφασίσουν αυτό. Και αυτός ο λόγος είναι ο εξής: Το θεωρούν υπερβολή.

Οι πράσινοι έχουν τον Σπόραρ και τον Ιωαννίδη, ενώ υπάρχουν και οι Βέρμπιτς και Παλάσιος που μπορούν να σκοράρουν, έχουν επαφή με τα δίχτυα. Και φυσικά μπορούν να παίξουν και μπροστά, αν χρειαστεί. Παράλληλα, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού πιστεύουν πολύ και στον Μπιλάλ από την ομάδα Νέων, ο οποίος επίσης ενδέχεται να πάρει χρόνο συμμετοχής κάποια στιγμή.

Η απόκτηση επιθετικού, επομένως, δεν είναι προτεραιότητα για τον Παναθηναϊκό και αυτός είναι και ο λόγος που δεν κινούνται για την απόκτηση κάποιου. Εκτός κι αν βρεθεί, ξαφνικά, μια ευκαιρία που δεν θα μπορούν να αφήσουν να πάει χαμένη…