Ο Μόργκαν Γκιμπς-Γουάιτ αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ώρες το 16ο μεταγραφικό απόκτημα της Νότιγχαμ Φόρεστ, ομάδας ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη. Οι «κόκκινοι» συμφώνησαν με τη Γουλβς στα 52 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με τα μπόνους, για τη μεταγραφή.

Ο 22χρονος Άγγλος κεντρικός χαφ ήταν ο νούμερο ένα μεταγραφικός στόχος του κλαμπ για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή. Αφότου εξασφάλισε την άνοδό της στην Premier League, η Νότιγχαμ Φόρεστ κατέθεσε τρεις προτάσεις στη Γουλβς και όλες τους αποορίφθηκαν προτού βρεθεί η «χρυσή» τομή μεταξύ των δύο συλλόγων και κλείσει το deal.

Σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ, το φιξ ποσό που θα δώσει η Νότιγχαμ Φόρεστ ανέρχεται στα 29,5 εκατομμύρια ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό μέχρι τα 52 εκατομμύρια ευρώ θα σχετίζονται με την απόδοσή του, τις συμμετοχές του καθώς και το αν καταφέρει η νέα του ομάδα να παραμείνει στην Premier League.

Ο ποδοσφαιριστής έχει παίξει και στο παρελθόν υπό τις οδηγίες του προπονητή Στιβ Κούπερ, όταν ήταν δανεικός στη Σουόνσι τη σεζόν 2020-21.

Επιπλέον, προκειμένου να προχωρήσει η μεταγραφή η Γουλβς έπρεπε να βρει αντικαταστάτη κι έδωσε 45 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει τον Ματέους Νούνες από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Ο Μόργκαν Γκιμπς-Γουάιτ θα γίνει η 16η μεταγραφή της Νότιγχαμ Φόρεστ αυτό το καλοκαίρι. Μάλιστα, είναι και η ακριβότερη, ξεπερνώντας τα 20,5 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για την αγορά του σέντερ φορ Τάιβο Αβονίγι από την Ουνιόν Βερολίνου.

Για τους 15 παίκτες που έχει αποκτήσει το αγγλικό κλαμπ ως τώρα δόθηκαν 118,5 εκατομμύρια ευρώ και με την προσθήκη του Μόργκαν Γκιμπς-Γουάιτ θα… εκτοξευθούν στα 148 εκατομμύρια ευρώ και αν κληθεί να καταβάλλει και τα μπόνους τότε θα ξεπεράσει τα 160 εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις αυτό το καλοκαίρι.

Να σημειώσουμε, δε, πως ο μεταγραφικός μηχανισμός της Νότιγχαμ Φόρεστ δεν δείχνει διατεθειμένος να σταματήσει καθώς προσπαθεί να πάρει κι άλλους παίκτες για να ενισχύσει περαιτέρω το ρόστερ της.

Σε δύο αγωνιστικές στην Premier League, η νεοφώτιστη έχει μια νίκη (επί της Γουέστ Χαμ εντός έδρας με 1-0) και μια ήττα (από τη Νιούκαστλ με 2-0 εκτός έδρας).