Η Ντόρτμουντ έκανε το δύο στα δύο στην Bundesliga. Μετά την Λεβερκούζεν στην πρεμιέρα του γερμανικού πρωταθλήματος (1-0) υπέταξαν και τη Φράιμπουργκ με σκορ 3-1 σε ματς που χρειάστηκε να κάνουν ανατροπή για να πάρουν το τρίποντο.

Τη διαφορά στο «Europa-Park Stadion» έκαναν οι… πιτσιρκάδες των Βεστφαλών που μπήκαν ως αλλαγή. Ο 18χρονος Τζέιμι Μπάινο-Γκίτενς πέρασε στο ματς στο 64′ αντί του Τοργκάν Αζάρ και σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης στο 77′. Ο Γιουσούφα Μουκόκο, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 70′ και στο 84′ πέτυχε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του. Στο 88′ ο Μάριους Βολφ (που επίσης μπήκε ως αλλαγή στο 46′ αντί του Μενιέ) «κλείδωσε» τρίποντο για την BVB που πλέον βρίσκεται μόνη πρώτη στη βαθμολογία.

Η Φράιμπουργκ είχε πάρει κεφάλι στο σκορ στο 36′ Γκρίγκοριτς, σε φάση που εκτέθηκαν οι αμυντικές αδυναμίες της Ντόρτμουντ καθώς οι γηπεδούχοι έπαιξαν… βόλεϊ στην περιοχή της αντιπάλου τους προτού στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Η συνέχεια, όμως, άνηκε στον προπονητή της Ντόρτμουντ, Έντιν Τέρζιτς, που πέτυχε διάνα με τις αλλαγές του και στους… τρομερούς πιτσιρικάδες του γερμανικού συλλόγου που αν μη τι άλλο με τέτοιες εμφανίσεις εξασφαλίζουν ότι η πώληση του Έρλινγκ Χάαλαντ και η πολύμηνη απουσία του Σεμπαστιάν Αλέ δεν θα επηρεάσουν τους Βεστφαλούς όσο αρχικά φοβόντουσαν στο εσωτερικό του κλαμπ.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, πάντως, τα βλέμματα τράβηξε μια οπαδός της Ντόρτμουντ η οποία μύρισε τη φανέλα που πέταξε ο άσος της ομάδας, Τζουντ Μπέλιγχαμ!

Τα υπόλοιπα ματς της δεύτερης αγωνιστικής: Λεβερκούζεν-Άουγκσμπουργκ (13/8), Λειψία-Κολωνία (13/8), Χοφενχάιμ-Μπόχουμ (13/8), Χέρτα Βερολίνου-Άϊντραχτ Φρανκφούρτης (13/8), Βέρντερ Βρέμης-Στουτγκάρδη (13/8), Σάλκε-Γκλάντμπαχ (13/8), Μάιντς-Ουνιόν Βερολίνου (14/8). Μπάγερν Μονάχου-Βόλφσμπουργκ (14/8).