Ο τρόπος με τον οποίο ολοκληρώθηκε η τελευταία σεζόν, με αποτυχία δηλαδή σε όλους τους στόχους, σημαίνει ότι στον Παναθηναϊκό ήρθε η ώρα για αλλαγές και ήδη έχουν γίνει κάποιες, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να πρέπει να αναλάβει δράση και να ασχοληθεί προσωπικά με μια μεταγραφική υπόθεση που κάθε άλλο παρά εύκολη είναι.

Οι πράσινοι έχουν ήδη αλλάξει προπονητή, με τον Ντέγιαν Ράντονιτς να αναλαμβάνει πλέον την ομάδα, ενώ ένας από τους μεγάλους στόχους τους είναι να ντύσουν ξανά στα πράσινα τον Νικ Καλάθη, στον οποίο προσφέρουν σχεδόν 4 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια. Ασφαλώς και θα είναι θετικό για τον Παναθηναϊκό αν επιστρέψει ο Έλληνας γκαρντ, αν και δεν είναι στην αγωνιστική κατάσταση που ήταν κάποτε όπως έδειξε στη Μπαρτσελόνα, αλλά δεν αρκεί.

Στον Παναθηναϊκό ξέρουν ότι θα πρέπει να γίνουν κι άλλες καλές κινήσεις και μια τέτοια θα είναι ενδεχόμενη απόκτηση του Μάριους Γκριγκόνις, ο οποίος αποτελεί τον βασικό στόχο για την αντικατάσταση του Νέντοβιτς. Για να πετύχουν, όμως, οι πράσινοι αυτό που θέλουν, για να κάνουν δικό τους τον Λιθουανό σούτινγκ γκαρντ, θα πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα προσωπικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, όπως σημειώνει σε σχετικό ρεπορτάζ το gazzetta.gr.

Μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού ο Γκριγκόνις

Το συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και οι σχέσεις με τον Βατούτιν

Ο λόγος είναι ότι ο Γκριγκόνις δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμη δύο χρόνια με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η διοίκηση της οποίας εκνευρίστηκε από τη στάση του. Συγκεκριμένα, οι Ρώσοι είχαν καλέσει για συζητήσεις τους παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαια και για την επόμενη σεζόν, προκειμένου να δουν τι ποσό ήταν διατεθειμένος να δώσει ο καθένας προκειμένου να «αγοράσει» την ελευθερία του. Να σπάσει το συμβόλαιό του δηλαδή.

Σε αυτές τις συζητήσεις, λοιπόν, ο Γκριγκόνις, ο οποίος κόστισε 4,5 εκατ. ευρώ στην ΤΣΣΚΑ αν υπολογίσουμε το συμβόλαιό του για τρία χρόνια αλλά και το ένα εκατ. ευρώ που δόθηκε στη Ζαλγκίρις, ενημέρωσε ότι είναι διατεθειμένος να πληρώσει… 50.000 ευρώ. Ποσό που οι Ρώσοι θεώρησαν… κοροϊδία, οπότε εκνευρίστηκαν μαζί του και τον ενημέρωσαν ότι αν θέλει να αποχωρήσει, θα πρέπει να βρεθεί ομάδα που θα δώσει το ποσό των 2 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει οριστεί στο συμβόλαιό του ως ρήτρα αποδέσμευσης.

Αυτά τα λεφτά, φυσικά, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τα πληρώσει ο Παναθηναϊκός για να τον αποκτήσει, χωρίς να υπολογίζουμε πόσα θα χρειαστούν για τις ετήσιες απολαβές του. Η μεταγραφή, επομένως, φαίνεται ότι δεν μπορεί να γίνει, αλλά δεν είναι έτσι. Όπως αναφέρει το gazzetta.gr στο ίδιο θέμα, ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι τη λύση μπορεί να δώσει ο Γιαννακόπουλος. Πώς; Συζητώντας με το αφεντικό της ΤΣΣΚΑ, τον Αντρέι Βατούτιν, με τον οποίο έχει εξαιρετικές σχέσεις. Όπως και ο Παναθηναϊκός με την ομάδα της Μόσχας, σε επίπεδο συλλόγων.

Αν, επομένως, ο Ράντονιτς θέλει να έχει στη διάθεσή του τον Γκριγκόνις τη νέα σεζόν, θα πρέπει να πείσει τον Γιαννακόπουλο να ασχοληθεί με το θέμα, κλείνοντας μια συμφωνία με τον Βατούτιν στις 150-200.000 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, οι πράσινοι θα πρέπει να στραφούν σε άλλο μεταγραφικό στόχο…