Μπορεί ο Παναθηναϊκός να δίνει μάχη για να πείσει τον Νικ Καλάθη να επιστρέψει, καταθέτοντάς του νέα πρόταση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι πράσινοι δεν ασχολούνται με καμία άλλη μεταγραφική υπόθεση, όπως αποδεικνύει και το γεγονός ότι ο Ντέγιαν Ράντονιτς ζήτησε την απόκτηση του Μάριους Γκριγκόνις.

Στο τριφύλλι προφανώς θα προτιμούσαν να παραμείνει ο Νέντοβιτς αλλά τελικά αυτός αποχώρησε και θα πρέπει να βρεθεί ο αντθικαταστάτης του. Και μπορεί προς το παρόν να είναι άγνωστο το ποιος θα είναι αυτός, αλλά έγινε γνωστό του βασικού μεταγραφικού στόχου.

Αυτός, λοιπόν, έπειτα από εισήγηση του Ράντονιτς, είναι ο Γκριγκόνις, η περίπτωση του οποίου δεν είναι εύκολη, πάντως, αφού δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Παρ’ όλα αυτά, ο αποκλεισμός των ρωσικών ομάδων από τη Euroleague μπορεί να κάνει τη διαφορά και να ανοίξει τον δρόμο για τον ερχομό του Λιθουανού σούτινγκ γκαρντ στον Παναθηναϊκό.

Στα 16 ματς που πρόλαβε να παίξιε με την ΤΣΣΚΑ την τελευταία σεζόν, ο Γκριγκόνις είχε κατά μέσο όρο 8,5 πόντους, 1,9 ασίστ και 1,5 ριμπάουντ, με ποσοστό 44% στα σουτ τριών πόντων.