Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών ο Κάλεμπ Σουάνιγκαν, ο οποίος είχε επιλεγεί το 2017 στα ντραφτ του ΝΒΑ από τους Πόρτολαντ Μπλέιζερς και στη συνέχεια αγωνίστηκε και στους Σακραμέντο Κινγκς, με την επίσημη ανακοίνωση να αναφέρει ότι ο θάνατός του οφείλεται σε φυσικά αίτια.

Ο Σουάνιγκαν κατάφερε συνολικά να παίξει σε 75 παιχνίδια στο ΝΒΑ με τις φανέλες των Μπλέιζερς και Κινγκς, χωρίς να καταφέρει να ξεχωρίσει με την απόδοσή του. Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο λόγος που δεν έκανε καριέρα, αφού η τελευταία φορά που αγωνίστηκε επαγγελματικά ήταν το 2020, όταν ήταν μόλις 23 ετών.

Ο λόγος; Ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας είχε προβλήματα τόσο με τη δικαιοσύνη, αφού είχε συλληφθεί για κατοχή μαριχουάνας, όσο και υγείας, αφού είχε πάρει πολλά κιλά. Την τελευταία διετία, επομένως, ήταν εκτός παρκέ προσπαθώντας να βρει ξανά τα πατήματά του όχι ως αθλητής αλλά ως άνθρωπος, κάτι που προφανώς δεν έγινε αφού ανακοινώθηκε ότι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών.

Ο θάνατός του, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οφείλεται σε φυσικά αίτια, αφού είχε διάφορα προβλήματα λόγω του βάρους του.