Την απόφαση να μιλήσει για πρώτη φορά ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της πήρε η Κέλι Χολμς, η οποία υπήρξε μία από τις σπουδαιότερες αθλήτριες μεσαίων αποστάσεων και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 είχε γράψει ιστορία κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο τόσο στα 800 όσο και στα 1.500μ.

Η Βρετανίδα, η οποία είναι 52 ετών πλέον, έκανε δηλώσεις στην εφημερίδα Sunday Mirror και αποκάλυψε ότι από τα 18 της ήθελε να μιλήσει για αυτό αλλά φοβόταν να το κάνει ανοιχτά.

«Έχουν υπάρξει πολλές σκοτεινές ημέρες. Το κρατούσα κρυφό επί 34 χρόνια. Υπήρχαν στιγμές που ήθελα να ουρλιάξω και να πω δυνατά ότι είμαι γκέι, αλλά δεν μπορούσα. Τώρα ήρθε η στιγμή να αποκαλύψω τον πραγματικό μου εαυτό. Ήθελα πολύ να βγω και να μιλήσω για το πως αισθάνομαι.

Είμαι νευρική που το λέω, αλλά ταυτόχρονα θέλω να εκραγώ από χαρά. Υπάρχουν στιγμές που κλαίω από ανακούφιση, κυρίως γιατί έβγαλα πλέον αυτόν τον φόβο από μέσα μου», είπε αρχικά, για να αναφερθεί στη συνέχεια στον φόβο που ένιωσε μετά την επιστροφή στην πατρίδα της, έπειτα από το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, επειδή είχε θέση στις Ένοπλες Δυνάμεις της Βρετανίας και εκείνα τα χρόνια όποιος ήταν γκέι έχανε τη θέση του.

«Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν να με δουν, μέχρι και… τανκς από τον στρατό. Το να κερδίσω το χρυσό ήταν ότι ονειρευόμουν από παιδί. Γύρισα από την Αθήνα και μπήκαμε σε ένα λεωφορείο με τα μετάλλια και το μόνο που σκεφτόμουν ήταν μη τυχόν κάποιος μαρτυρήσει ότι είχα σχέσεις με γυναίκες ενώ ήμουν στον στρατό. Ζούσα στον απόλυτο φόβο.

«Η συγχωρεμένη η μητέρα μου με ρωτούσε αν ντρεπόμουν που είμαι γκέι και της είπα πως όχι. Με σκότωνε που δεν μπορούσα να μιλήσω. Η ψυχολόγος μου με βοήθησε και σταδιακά κλείσανε αυτά τα τραύματα. Ζούσα ανοιχτά την ζωή μου, αλλά φοβόμουν να μιλήσω δημόσια γι’ αυτό».