Όταν το NBA αποφασίσει είτε μέσω επέκτασης της λίγκας ή μέσω μεταφοράς της έδρας συλλόγου να δημιουργήσει ομάδα μπάσκετ στο Λας Βέγκας, εκεί θα είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς για να την αγοράσει.

Ο «βασιλιάς» και σούπερ σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς, μιλώντας στην εκπομπή «The Shop» της πλατφόρμας «Uninterrupted» που ανήκει στην εταιρία παραγωγής του αποκάλυψε τα πλάνα του για το μέλλον, όταν οι μέρες του στο παρκέ θα έχουν τελειώσει. «Θέλω να αποκτήσω μια ομάδα. Σίγουρα θέλω να αποκτήσω μια ομάδα. Θέλω μια ομάδα στο (Λας) Βέγκας. Θέλω την ομάδα στο (Λας) Βέγκας», είπε χαρακτηριστικά. Σε μήνυμά του στο Twitter ανέφερε «θα μιλάω γι’ αυτό μέχρι να γίνει πραγματικότητα».

Για την ώρα δεν υπάρχει ομάδα του NBA στην Πόλη της Αμαρτίας, αλλά μετά το Σιάτλ είναι η πόλη που αναφέρεται περισσότερο στα υποτιθέμενα πλάνα και στη… σπέκουλα στον περίγυρο του «μαγικού κόσμου» σε περίπτωση που η λίγκα «ανάψει το πράσινο φως» για τη δημιουργία δύο νέων franchise.

Φυσικά, σύμφωνα με τους κανονισμούς ο 37χρονος ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν μπορεί να έχει ομάδα στο όνομά του όσο παίζει. Βέβαια, οποιαδήποτε σκέψη της λίγκας για επέκταση ή μεταφορά έδρας δεν πρόκειται να υλοποιηθεί σύντομα. Επίσης, το εγχείρημα δεν είναι και… φθηνό από οικονομικής άποψης. Τα τελευταία χρόνια η αξία των ομάδων του NBA έχει εκτοξευθεί και εξαγορές που έγιναν ή οι απόπειρες, ξεπέρασαν τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, ο «βασιλιάς» που πρόσφατα σύμφωνα με το Forbes έγινε δισεκατομμυριούχος δεν επέλεξε… τυχαία το Λας Βέγκας. Το NFL, η λίγκα του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, ήδη μετέφερε εκεί τους Ρέιντερς – μια από τις πιο ιστορικές ομάδες του αθλήματος – και ήδη από οικονομικής πλευράς είναι μεγάλη επιτυχία, ενώ το ίδιο ισχύει και τις Λας Βέγκας Έισις του WNBA, της λίγκας του γυναικείου μπάσκετ, αλλά και τους Λας Βέγκας Γκόλντεν Νάιτς, του NHL, της λίγκας του χόκεϊ επί πάγου.

Επίσης με τη στοιχηματική αγορά να έχει ανοίξει στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στο NBA, θεωρητικά υπάρχουν και μεγαλύτερες οικονομικές ευκαιρίες λόγω και των καζίνο στην περιοχή.

Αν όντως κάποια στιγμή ο ΛεΜπρόν Τζέιμς αποκτήσει ομάδα τότε θα δει το portfolio του να επεκτείνεται. Μέσω του μειοψηφικού ποσοστού που κατέχει στην FSG (Fenway Sports Group) συμμετέχει στην διοίκηση της Λίβερπουλ, των Μπόστον Ρεντ Σοξ (MLB, λίγκα του μπέιζμπολ) και των Πίτσμπεργκ Πένγκουϊνς (χόκεϊ επί πάγου), αλλά και της RFK Racing (NASCAR).