Η είδηση της συμφωνίας του Φρανσουά Μοντέστο με τη Μόντσα, η οποία ανέβηκε στη Serie A και στην οποία θα αναλάβει τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή, αφήνοντας τον Ολυμπιακό, προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς. Δεν αποτελεί τέτοια (σ.σ. έκπληξη) όμως και υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό και κυρίως δύο.

Υπήρξε παίκτης των Πειραιωτών και από το 2016 ήταν στέλεχος της ΠΑΕ, προσφέροντας πολλά στον μεταγραφικό τομέα. Και κατ’ επέκταση στον οικονομικό, αφού παίκτες που ήρθαν στην Ελλάδα και οι μεταγραφές τους πιστώθηκαν στον Γάλλο, στη συνέχεια έφεραν πολλά λεφτά στο ταμείο ή θα φέρουν προσεχώς. Όπως έγινε, δηλαδή, με τον Ποντένσε ή όπως θα γίνει, όταν έρθει η ώρα, με τον Αγκιμπού Καμαρά. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μόνο αυτούς τους δύο «ανακάλυψε» ο Μοντέστο, είναι αρκετοί περισσότεροι αυτοί που υπέγραψαν στον Ολυμπιακό έπειτα από δική του εισήγηση, αλλά αναφέρθηκαν δύο ονόματα ενδεικτικά.

Δύο ονόματα που δείχνουν και το πώς δουλεύει ο Μοντέστο: Απόκτηση παικτών που είναι άγνωστοι στο ευρύ κοινό αλλά έχουν το ταλέντο ώστε να μετατραπούν σε παίκτες αξίας αν δουλέψουν σωστά και να πάρουν μεταγραφές εκατομμυρίων. Τόσο για τους ίδιους, όσο φυσικά και για την ομάδα που τους πουλάει. Αυτό έπρεπε να κάνει ο Γάλλος στον Ολυμπιακό και το έκανε τόσο καλά, ώστε να τον προσέξουν στην Ιταλία. Και όχι όποιος κι όποιος, αλλά ο Αντριάνο Γκαλιάνι. Ο δεύτερος λόγος για αυτή τη συμφωνία του Μοντέστο με τη Μόντσα.

Ο Αντριάνο Γκαλιάνι με τον Ρονάλντο

Ο εγγονός του Γκαλιάνι οι δυνατές σχέσεις με τον Ολυμπιακό

Η Μόντσα αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τους Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Αντριάνο Γκαλιάνι, οι οποίοι την ανέλαβαν πριν λίγα χρόνια. Πρώτος στόχος, η άνοδος στη Serie A. Επιτεύχθηκε. Δεύτερος στόχος η καθιέρωση σε αυτή και η δημιουργία μιας ομάδας που θα είναι αξιόμαχη και θα ζει από τα έσοδά της. Για να συμβεί αυτό, επομένως, θα πρέπει να πουλάει καλά. Όχι να περιμένει από τον Μπερλουσκόνι να βάζει το χέρι στην τσέπη για να καλύπτει όσες τρύπες χρειάζεται.

Ο Γκαλιάνι, επομένως, σκέφθηκε αμέσως τον Μοντέστο και ο λόγος είναι ότι παρακολουθεί σταθερά την πορεία του Ολυμπιακού. Ξέρει πώς δουλεύει η ελληνική ομάδα. Αν δεν το ήξερε, άλλωστε, δεν θα έφερνε μία περίοδο τον Αντριάν Γκαλιάνι, τον εγγονό του, ώστε να αγωνιστεί στη Β ομάδα των Πειραιωτών. Ο οποίος εγγονός του Γκαλιάνι, εν τω μεταξύ, είχε περάσει και από τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Καταλαβαίνει ο καθένας, επομένως, ότι ο Γκαλιάνι, ένας από τους σπουδαιότερους Ιταλούς ποδοσφαιρικούς παράγοντες όλων των εποχών, έχει καλές σχέσεις με τις ομάδες του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Έχει, επομένως, γνώση του πώς δουλεύουν αυτές και φυσικά ποιοι είναι αυτοί που κάνουν τη δουλειά. Και το όνομα του Φρανσουά Μοντέστο, ο πιο στενός συνεργάτης του Μπερλουσκόνι εδώ και τέσσερις δεκαετίες το είχε σημειώσει πριν πολύ καιρό…