Την απόφασή του να βάλει τέλος στην καριέρα του, κατά τη διάρκεια της οποίας κατάφερε να γίνει ο 4ος Αργεντίνος στη λίστα με αυτούς με τα περισσότερα τρόπαια, ανακοίνωσε ο Κάρλος Τέβες, τονίζοντας ότι σε αυτό δεν έπαιξε ρόλο μόνο η ηλικία του αλλά και ο θάνατος του πατέρα του.

Ο Αργεντίνος επιθετικός έγινε 38 ετών πλέον αλλά έδειχνε ότι μπορούσε να κάνει ακόμη τη διαφορά στο πρωτάθλημα της χώρας του. Παρ’ όλα αυτά, το κίνητρο δεν ήταν πλέον το ίδιο. Ο θάνατος του πατέρα του, για την ακρίβεια του θείου του που τον υιοθέτησε και τον λάτρεψε σαν να ήταν δικό του παιδί, ήταν μεγάλο πλήγμα για τον «Απάτσι», ο οποίος τελικά αποφάσισε να βάλει ένα τέλος.

«Αυτό ήταν, τέρμα. Τα έχω δώσει όλα. Έχω αποσυρθεί. Μου πρόσφεραν πολλά, με προσέγγισαν ομάδες, είχα τη δυνατότητα να πάω και στις ΗΠΑ, αλλά τέλος. Ήταν πολύ δύσκολο να παίζω την περασμένη σεζόν, αλλά είχα την ευκαιρία να βλέπω τον πατέρα μου. Τώρα όμως χάθηκε αυτός που ήταν ο μεγαλύτερος θαυμαστής μου, οπότε σταματώ», ήταν τα λόγια του Τέβες.

Λόγια με τα οποία έβαλε το τέλος σε μια καριέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας φόρεσε τις φανέλες των Μπόκα Τζούνιορς, Κορίνθιανς, Γουέστ Χαμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους, κατακτώντας 30 τρόπαια συνολικά.