Καλοκαίρι μεγάλων αλλαγών ενδέχεται να είναι το φετινό για τους Έλληνες προπονητές και συγκεκριμένα για τον Δημήτρη Ιτούδη και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, αφού η Φενέρμπαχτσε προσπαθεί να πείσει τον πρώτο να αφήσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στην οποία ισραηλινό δημοσίευμα στέλνει τον «Σφαιρό».

Αυτός που φαίνεται ότι θα καθορίσει τις εξελίξεις είναι ο Ιτούδης, τον οποίο πολιορκεί η Φενέρμπαχτσε. Οι Τούρκοι προσπαθούν να τον πείσουν να αφήσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και να υπογράψει σε αυτούς, έχοντας ως σύμμαχο το γεγονός ότι η ρωσική ομάδα έχει αποκλειστεί από τη Euroleague λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Αν επιβεβαιωθεί ότι η ΤΣΣΚΑ δεν θα αγωνιστεί στη λίγκα ούτε τη νέα σεζόν, τότε είναι πάρα πολύ πιθανό ο Ιτούδης να αποχωρήσει και να αναλάβει τη Φενέρ. Σε μια τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με τους Ισραηλινούς και συγκεκριμένα το SportsWalla, ο Νο υποψήφιος για να τον αντικαταστήσει θα είναι ο Σφαιρόπουλος.

Ο πρώην προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε ακουστεί και για τη Μπασκόνια, αλλά η ισπανική ομάδα ήρθε ήδη σε συμφωνία με τον Ζοάν Πεναρόγια.