Το μυαλό τόσο του ΠΑΟΚ όσο και του Παναθηναϊκού είναι στην 21η Μαΐου και στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ. Πριν από αυτό, όμως, έπρεπε να παίξουν και για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ στην Τούμπα, με τους ασπρόμαυρους να επικρατούν με 2-0 χάρη σε δύο γκολ στο πρώτο μέρος και στη συνέχεια να κάνουν διαχείριση δυνάμεων, όπως έκαναν βασικά και οι πράσινοι.

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο 10λεπτο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και αφού πρώτα απείλησαν στο 12′ με την κεφαλιά του Άκπομ που απέκρουσε ο Διούδης, μετά τη σέντρα του Λύρατζη, άνοιξαν το σκορ στο 14′: Εκτέλεση φάουλ στην πλάτη της άμυνας, κεφαλιά-πάσα του Ίνγκασον και 1-0 από τον Σβαμπ.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε, πλέον, το προβάδισμα και δεν άργησε να το διευρύνει, αφού στο 21′ ο Λύρατζης σέντραρε, ο Τέιλορ έκανε την κεφαλιά, ο Διούδης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Άκπομ πρόλαβε τον Κουρμπέλη και έγραψε το 2-0.

Το παιχνίδι, με λίγα λόγια, πήγαινε για μια χαρά για τον ΠΑΟΚ που είχε τον έλεγχο και στο 37′ είχε ευκαιρία και για τρίτο γκολ αλλά ο Σένκεφελντ πρόλαβε να κάνει την προβολή στο σουτ του Σοάρες, με τον Παναθηναϊκό να είναι πολύ κακός στο πρώτο ημίχρονο και να μην έχει καμία αξιόλογη φάση.

Διαχείριση δυνάμεων στο β’ μέρος…

Τα πράγματα βελτιώθηκαν κάπως στην επανάληψη για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά σε αυτό ίσως… βοήθησαν και οι γηπεδούχοι, οι οποίοι είχαν ρίξει ρυθμό και έκαναν διαχείριση δυνάμεων ενόψει του τελικού στο κύπελλο.

Έτσι, με τους δύο προπονητές να κάνουν τις αλλαγές τους, τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάποια μεγάλη φάση, τουλάχιστον μέχρι το 75΄, όταν οι Ελ Καντουρί και Σίντκλεϊ συνεργάστηκαν για να βγάλουν σε θέση βολής τον Σβαμπ, το τελείωμα του οποίου όμως ήταν κακό.

Ακολούθησαν στο τελευταίο 10λεπτο μια-δυο καλές στιγμές για τον Παναθηναϊκό με τους Μακέντα – Βαγιαννίδη και τελικά στο 91′ ο Ιταλός φορ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και θα απουσιάσει από τον τελικό του κυπέλλου…

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης (72′ Βιεϊρίνια), Βαρέλα, Ίνγκασον (61′ Μιχάι), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Σοάρες (72′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (61′ Μιτρίτσα), Άκπομ (61′ Ολιβέιρα), Ζίβκοβιτς.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάρλια, Σένκεφελντ (62′ Πούγγουρας), Κουρμπέλης (86′ Ρούμπεν Πέρεθ), Γκατσίνοβιτς (62′ Βαγιαννίδης), Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (75′ Μακέντα), Χατζηθεοδωρίδης, Βιτάλ, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης.