Η Άρσεναλ ηττήθηκε για δεύτερo συνεχόμενο ματς της Premier League και πλέον βλέπει το όνειρο της επιστροφής της στο Champions League να… σβήνει. Οι «κανονιέρηδες» ηττήθηκαν με 2-0 από τη Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς’ Παρκ» σε ματς για την 37η αγωνιστική της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα χρειαζόταν τη νίκη για να ξεπεράσει την Τότεναμ στη βαθμολογία και να μπει στη θέση του… οδηγού ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής. Ωστόσο, δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που είχε για να εξαρτάται από την ίδια στο φινάλε της Premier League.

Το αυτογκόλ του Γουάιτ στο 55′ και το γκολ του Γκιμαράες στο 85′, χάρισαν το τρίποντο στις «καρακάξες» που ήταν καλύτερες σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και άξιζαν να πάρουν τη νίκη. Μάλιστα, ο Μάρτιν Ντουμπράβκα, ο τερματοφύλακας της Νιούκαστλ έκανε μονάχα μια επέμβαση σε όλο το 90λεπτο. Η Άρσεναλ δεν έμοιαζε με ομάδα που «καιγόταν» να πάρει τη νίκη για να επιστρέψει στο Champions League. Αυτού του είδους οι εμφανίσεις ήταν συχνές σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Πλέον οι «κανονιέρηδες» καλούνται να νικήσουν την Κυριακή (22/5) την Έβερτον στην έδρα τους και να ηττηθεί η Τότεναμ απ’ την υποβιβασμένη Νόριτς για να της «κλέψει» την τελευταία αγωνιστική το 4ο «εισιτήριο» για το «σεντόνι». Η Άρσεναλ έπειτα από 37 ματς έχει 66 βαθμούς, ενώ η Τότεναμ έχει 68. Η ομάδα του Λονδίνου έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον τη συμμετοχή της στο επόμενο Europa League.