Η εκτός έδρας νίκη του Άρη επί του ΠΑΟΚ σήμαινε ότι η ΑΕΚ έπρεπε οπωσδήποτε να νικήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ για να μη δει τις ελπίδες της για έξοδο στην Ευρώπη να μειώνονται και όντως αυτό έκανε, χάρη στα γκολ των Χατζισαφί, Άμραμπατ (πέναλτι) και Κριχόβιακ. Καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης οι κιτρινόμαυροι, πήραν εύκολα το τρίποντο και παραμένουν ισόβαθμοι με τον Άρη.

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο 10λεπτο, διάστημα στο οποίο έψαχνε τα πατήματά της, η Ένωση ανέβασε ρυθμό, πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 17′ πήγε να πάρει και το προβάδισμα αλλά ο Λοντίγκιν απέκρουσε την κοντινή προβολή του Άμραμπατ μετά το γύρισμα του Τσούμπερ από αριστερά.

Οι γηπεδούχοι μετέφεραν όλο και περισσότερο το παιχνίδι προς την περιοχή των φιλοξενούμενων όσο περνούσε η ώρα και από το 30′ κι έπειτα άρχισαν να πιέζουν όλο και πιο έντονα με στόχο το γκολ. Γκολ που δεν ήρθε στο 35′ από την άστοχη κεφαλιά του Γκαρσία, δεν ήρθε στο 37′ με την κεφαλιά του Μήτογλου αφού ο Λοντίγκιν απέκρουσε, ήρθε όμως στο 40′ από το κατέβασμα και το σουτ του Χατζισαφί από πλάγια αριστερά εντός περιοχής, μετά τη βαθιά μπαλιά του Κριχόβιακ (1-0).

Έτσι, η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου πήρε το προβάδισμα, το οποίο διεύρυνε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Κάργας έκανε χέρι σε σέντρα του Άμραμπατ, ο οποίος ανέλαβε και την εκτέλεση του πέναλτι και έγραψε το 2-0.

Η ΑΕΚ, με λίγα λόγια, είχε βάλει βάσεις νίκης από το πρώτο μέρος και στο δεύτερο μπήκε με στόχο να ανεβάσει και το σκορ. Και το κατάφερε. Όχι στο 54′, όταν ο Λοντίγκιν απέκρουσε δύσκολα την εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, αλλά στο 60′, όταν ο Μάνταλος άφησε πολύ ωραία για τον Κριχόβιακ που πάτησε περιοχή και πλάσαρε σωστά για το 3-0.

Από εκεί και πέρα, όπως εύκολα καταλαβαίνει ο καθένας, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με την Ένωση να έχει τον έλεγχο και να έχει και μεγάλη ευκαιρία στο 75′ για 4ο γκολ, με τον Κριχόβιακ να αστοχεί προ κενής εστίας μετά το γύρισμα του Τσούμπερ από αριστερά.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (67′ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι, Κριχόβιακ (78′ Σάκχοφ), Μάνταλος, Γκαρσία (73′ Μισελέν), Άμραμπατ (67′ Τάνκοβιτς), Τσούμπερ (78′ Ανσαριφάρντ).

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Ρίζος 964′ Μίνα), Καραχάλιος, Στάνκο (72′ Σιόντης), Λιάσος (46′ Παντελάκης), Κύρκος (46′ Οικονομόπουλος), Σνάιντερ, Περέα (64′ Μπρένερ).