Με τις δύο ομάδες να μην έχουν κάποιο βαθμολογικό κίνητρο, τα ενδεχόμενα ήταν δύο: Ή θα γινόταν ένα πολύ καλό παιχνίδι αφού δεν υπήρχε το παραμικρό άγχος, είτε ένα κακό παιχνίδι. Τελικά έγινε κάτι ενδιάμεσο, με τον ΟΦΗ να ξεκινάει καλύτερα αλλά στη συνέχεια να πέφτει, ενώ ο Παναιτωλικός κατάφερε να σκοράρει σε μια αντεπίθεση στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με τον Βέργο και τελικά να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Το παιχνίδι άρχισε με τους γηπεδούχους να πατάνε καλύτερα, να είναι πιο κινητικοί, να προσπαθούν να πιέσουν και να βάζουν γκολ στο 17′ με τον Λάμπρου, το οποίο όμως σωστά ακυρώθηκε για οφσάιντ. Το 0-0, επομένως, παρέμεινε και από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε.

Όχι μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ιδιαίτερα καλός, αλλά υπήρχε μια κάποια κίνηση. Κάτι που χάθηκε στη συνέχεια του πρώτου μέρους, με αποτέλεσμα το μόνο αξιοσημείωτο γεγονός να είναι το ότι οι δύο ομάδες έκαναν από μία αλλαγή πριν πάνε στα αποδυτήρια για ημίχρονο.

Όταν επέστρεψαν από αυτά, πάντως, ήρθε και το γκολ. Και ήταν για τους φιλοξενούμενους. Στο 52′ ο Παναιτωλικός έφυγε στην αντεπίθεση και ο Βέργος με ωραίο σουτ εκτέλεσε τον Επασί, γράφοντας το 0-1.

Ο Νίκος Νιόπλιας προσπάθησε με τις αλλαγές του να βελτιώσει τον ΟΦΗ και κατ’ επέκταση την εξέλιξη του παιχνιδιού για την ομάδα του αλλά τίποτα από αυτά δεν έγινε, αφού οι Κρητικοί ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και να ισοφαρίσουν.

ΟΦΗ: Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής (70′ Ουές), Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Μπουζούκης (59′ Στάικος), Νέιρα, Λάμπρου (40′ Καμάου), Λουίζ Φελίπε, Τσιλιανίδης (59′ Γιαννούλης).

Παναιτωλικός: Ανέστης, Αποστολάκης (70′ Λούι), Λάρσον, Κορνέλιους, Περέιρα, Φλόρες, Αντούνες, Ντουάρτε (87′ Μπαρμπόσα), Μεντόσα (33′ Μπελεβώνης), Μόρσεϊ (70′ Νταγκό), Βέργος (87′ Καρέλης).