Οι Μιλγουόκι Μπακς έκαναν το 4-1 στη σειρά με τους Σικάγο Μπουλς και προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση των πλέι οφ της ανατολικής περιφέρειας του NBA, όπου θα αναμετρηθούν με τους Μπόστον Σέλτικς. Τα «ελάφια» νίκησαν άνετα τους «ταύρους» στο «Fiserv Forum» με 116-100 σε ματς όπου πρωταγωνίστησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο «Greek Freak», που ολοκλήρωσε το ματς με 33 πόντους (11/15 σουτ, 0/1 τρίποντα, 11/14 ελεύθερες βολές), εννιά ριμπάουντ και τρεις ασίστ σε 30 λεπτά συμμετοχής, από την πρώτη φάση του αγώνα κιόλας έδειξε τις διαθέσεις με «follow» κάρφωμα. Συμπαραστάτες στη νίκη της ομάδας του είχε τους: Πατ Κόνατον (20 π., 6/9 τρίποντα), Μπόμπι Πόρτις (14 π., 17 ριμπάουντ), Γκρέισον Άλεν (13 π., 3/6 τρίποντα), Μπρουκ Λόπεζ (12 π.) και Τζρου Χόλιντεϊ (10 π., εννιά ασίστ). Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έπαιξε για δύο λεπτά και μάζεψε ισάριθμα ριμπάουντ, ενώ δεν σκόραρε.

Η αρχή, πάντως, ήταν κακή με τους Μπακς και τους Μπουλς να… βρίσκουν σίδερο και καθόλου δίχτυ. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που… ξεκόλλησαν και μ’ ένα σερί 17-6 πήραν τα πάνω τους στην πρώτη περίοδο, με οδηγό τον Έλληνα σούπερ σταρ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 15 πόντους στο πρώτο 12λεπτο με τους πρωταθλητές του NBA να παίρνουν κεφάλι στο σκορ με 34-18 και να βάζουν τις βάσεις της επικράτησής τους. Ο Αντετοκούνμπο πρόσθεσε άλλους οκτώ πόντους στη δεύτερη περίοδο καθώς οι Μπακς παρέμειναν άνετα στην πρωτοπορία (60-42).

Στην 3η περίοδο, οι Μπουλς επιχείρησαν να αντιδράσουν και έπειτα από σχεδόν τρία λεπτά μείωσαν τη διαφορά στους 11 πόντους. Ωστόσο, οι Μπακς «ξύπνησαν» και πάλι, βρήκαν ρυθμό από την περιφέρεια – κυρίως με τον Πατ Κόνατον – και εκτόξευσαν τη διαφορά στο +24 με 3′:47” να απομένουν για το τέλος του 3ου 12λεπτου.

Μπαίνοντας στην 4η περίοδο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε ήδη φτάσει στους 32 πόντους, οι Μπακς είχαν προβάδισμα 91-68 και απλά έβλεπαν τους Σικάγο Μπουλς (που δεν είχαν το δεύτερο καλύτερο παίκτη τους, τον Ζακ Λαβίν) να σουτάρουν τρίποντα (έκαναν νέο ρεκόρ συλλόγου με 52 προσπάθειες).

Τώρα, το ενδιαφέρον των Μιλγουόκι Μπακς στρέφεται στους Μπόστον Σέλτικς που βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και προέρχονται από το εντυπωσιακό 4-0 στη σειρά με τους Μπρούκλιν Νετς. Πρόκειται για μια ομάδα που διεκδικεί την είσοδό της στον τελικό της Ανατολής και φιλοδοξεί να φτάσει μακριά. Δυνατές «μάχες» περιμένουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την παρέα του, αρχής γενομένης από το πρώτο ματς της σειράς την Πρωτομαγιά.