Μια πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθειά της να αποφύγει τον υποβιβασμό σημείωσε η Μπέρνλι, επικρατώντας εύκολα της Σαουθάμπτον με 2-0 στο «Τερφ Μουρ» σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 30ή αγωνιστική της Premier League.

Οι «κλάρετς», που συνεχίζουν να έχουν στον πάγκο τους τον υπηρεσιακό τεχνικό Μάικ Τζάκσον μετά την αναπάντεχη απόλυση του Σον Ντάις, είχαν σε εξαιρετικό βράδυ τον μέσο Τζιμ Μπράουνχιλ που ήταν ο «ενορχηστρωτής» της κατάκτησης των τριών βαθμών. Στο 12′ «σέρβιρε» στον Κόνορ Ρόμπερτς το 1-0, ενώ στο 44′ έδωσε την ασίστ στον Νέιθαν Κόλινς για το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων.

Από εκεί και έπειτα η Μπέρνλι διαχειρίστηκε το ματς και κοίταξε περισσότερο να μην επιτρέψει στη Σαουθάμπτον να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του αγώνα. Να σημειώσουμε, δε, πως οι «άγιοι» που δεν απειλούνται με υποβιβασμό, αλλά ούτε και «κυνηγούν» κάποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο σε αρκετά παιχνίδια τους το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται αδιάφοροι.

Η Μπέρνλι με το τρίποντο που πήρε έφτασε στους 28 βαθμούς σε 32 ματς και βρίσκεται στη 18η θέση της κατάταξης της Premier League. Στην πρώτη, δηλαδή, εντός της ζώνης του υποβιβασμού στην Championship. Ωστόσο, μείωσε τη διαφορά της από τη 17η Έβερτον στον ένα βαθμό. Βέβαια, να σημειώσουμε πως το συγκρότημα του Φρανκ Λάμπαρντ έχει έναν αγώνα λιγότερο.