Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Αγκιμπού Καμαρά βρίσκεται ανάμεσα στους 100 καλύτερους παίκτες κάτω των 21 ετών (U21) με τις κορυφαίες επιδόσεις από 32 πρωταθλήματα στην Ευρώπη, με βάση την εβδομαδιαία μελέτη του CIES Football Observatory.

Σύμφωνα με την μελέτη του διεθνούς κέντρου αθλητικών ερευνών, που βρίσκεται στο Νοσατέλ της Ελβετίας, ο μέσος των «ερυθρόλευκων» είναι στην 56η θέση με 71% λεπτών συμμετοχής τη σεζόν 2021/22 (έως 1/4/2022) με προφίλ «σουτέρ-δημιουργός», ενώ 59ος είναι ο Κύπριος Ανδρόνικος Κακούλης της Ομόνοιας (53,5%-«σουτέρ στην εστία»).

Επίσης, στην κορυφή βρίσκεται ο Μπουκάγιο Σάκα (Άρσεναλ), μπροστά από τους Μέισον Γκρίνγουντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και Πάτρικ Βίμερ (Αρμίνια Μπίλεφελντ).

Σημειώνεται, ότι για όλους τους παίκτες που αναφέρονται, η μελέτη δεν ενδιαφέρεται μόνο για τη θέση τους στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και τον ρόλο που διαδραμάτισαν μέσα στην ομάδα, σύμφωνα με 15 κατηγορίες τεχνικών προφίλ, μελετώντας ανάμεσά τους άμυνα, ανάκτηση μπάλας, πάσες, δημιουργία ευκαιρίας, επίθεση και σουτ.

Επίσης, στη λίστα των κορυφαίων 100 ποδοσφαιριστών U21 βρίσκονται παίκτες από 26 πρωταθλήματα και 14 τεχνικά προφίλ, με τη γαλλική Ligue 1 (14 παίκτες) να έχει τους περισσότερους.