Ανικανοποίητος από την εικόνα της εθνικής Ελλάδας στην ήττα με 1-0 από το Μαυροβούνιο στο μεταξύ τους φιλικό ματς στην Ποντγκόριτσα, δήλωσε πως έμεινε ο προπονητής της «γαλανόλευκης», Γκουστάβο Πογιέτ.

Ο Ουρουγουανός μιλώντας μετά το τέλος του ματς, ωστόσο, υπογράμμισε πως τα όσα είδε στον αγωνιστικό χώρο θα τον βοηθήσουν στη συνέχεια. Άλλωστε, ο στόχος της εθνικής Ελλάδας είναι να εμφανιστεί σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση όταν αρχίσουν οι υποχρεώσεις της για το UEFA Nations League κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία στις 2 Ιουνίου.

«Ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς, ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι για να προετοιμαστούμε για ό,τι έρχεται στο μέλλον. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, αλλά μαθαίνω πολλά πράγματα. Είναι καλό παιχνίδι για εμένα», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Πογιέτ. Αυτό ήταν το δεύτερο ματς του στον πάγκο της εθνικής Ελλάδας. Είχε προηγηθεί η νίκη με 1-0 επί της Ρουμανίας, όπου η εικόνα του συγκροτήματός του ήταν πολύ καλύτερη.

«Η ομάδα του Μαυροβουνίου κατάφερε να κάνει δικό της παιχνίδι, ήταν συμπαγής, είχαν γρήγορες μεταβάσεις. Δεν ήταν άνετα λόγω της κατάστασης στον αγωνιστικό χώρο, δεν καταφέραμε να κερδίσουμε τις μονομαχίες, δεν ήταν 50-50 οι φάσεις για εμάς. Στις κινήσεις των παικτών θα έπρεπε να έχουμε δουλέψει περισσότερα. Έμαθα πολλά ως προπονητής και θα τα χρησιμοποιήσουμε στο μάλλον απέναντι σε αντίστοιχους δυνατούς αντιπάλους», ολοκλήρωσε.