Μπορεί ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς να είναι ένα από τα θέματα συζήτησης στον διεθνή Τύπο λόγω των κυρώσεων που του επιβλήθηκαν από τη βρετανική κυβέρνηση, η οποία τον αναγκάζει να πουλήσει την Τσέλσι, αλλά δεν είναι ο μόνος Ρώσος ολιγάρχης που πιέζεται λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Υπάρχει, για παράδειγμα, και ο Λεονίντ Φεντούν, ιδιοκτήτης της Σπαρτάκ Μόσχας, για τον οποίο η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο ίδιος.

Ο Φεντούν είναι αντιπρόεδρος της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Lukoil και πριν την έναρξη του πολέμου ήταν ο 16ος πιο πλούσιος Ρώσος, με περιουσία ύψους 11,1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Αυτά τα 11,1 δισ. δολάρια, λοιπόν, έχουν… κάνει φτερά, σύμφωνα με τον ίδιο.

Με τη μετοχή της Lukoil να έχει υποχωρήσει κατά 62,8% από τις 28 Φεβρουαρίου κι έπειτα, τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Φεντούν ισχυρίζεται πως έχει χάσει το 99% της περιουσίας του και έχει ήδη απευθυνθεί στην εκτελεστική επιτροπή της ρωσικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, αφού τα πράγματα αναμένεται να γίνουν εξαιρετικά δύσκολα για τη Σπαρτάκ Μόσχας.