Ο Πέδρο Μαρτίνς κατέκτησε ακόμη ένα ρεκόρ μετά τις περισσότερες συμμετοχές από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, καθώς ανήκει στο 20% των προπονητών παγκοσμίως που βρίσκεται στην ίδια ομάδα για πάνω από δύο χρόνια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το ρεκόρ του προπονητή του Ολυμπιακού καταγράφηκε στη τελευταία ανάλυση του CIES Football Observator, διεθνούς κέντρου αθλητικών ερευνών, που βρίσκεται στο Νοσατέλ της Ελβετίας και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA και αναλύει τα χαρακτηριστικά προπονητών από 1.866 ομάδες από 126 πρωταθλήματα σε 90 χώρες παγκοσμίως, ενώ κατατάσσει τα πρωταθλήματα σύμφωνα με τη μέση διάρκεια θητείας των προπονητών (σεζόν 2021/22 ή 2022 έως την 1η Μαρτίου).

Ο προπονητής με τη μεγαλύτερη μακροζωία στους πάγκους

Με βάση την ανάλυση του CIES Football Observator ο προπονητής με τη μεγαλύτερη μακροζωία μεταξύ των ομάδων που αναλύθηκαν είναι ο Τζόμο Σόνο, ιδρυτής, πρόεδρος και προπονητής για 27 χρόνια και 7 μήνες με τον σύλλογο Τζόμο Κόσμος, που σήμερα αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Νότιας Αφρικής.

Άλλοι έντεκα προπονητές βρίσκονται στην κεφαλή της ομάδας τους για τουλάχιστον δέκα χρόνια, μεταξύ των οποίων ο-9ος έ- Ντιέγκο Σιμεόνε της Ατλέτικο Μαδρίτης, με 10 χρόνια και δύο μήνες.