Ο πρώτος ημιτελικός μεταξύ της Μίλαν και της Ίντερ για το Coppa Italia δεν έβγαλε νικήτρια. Το ντέρμπι του Μιλάνου στο «Σαν Σίρο» έληξε ισόπαλο 0-0, με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει του δεύτερου και καθοριστικού παιχνιδιού στις 20 Απριλίου.

Με τις δύο ομάδες να προέρχονται από αρνητικά αποτελέσματα και την πίεση αυξημένη καθώς βρίσκονται εν μέσω μιας σκληρής «μάχης» για την κατάκτηση του τίτλου της Serie A, το πρώτο μέρος εξελίχθηκε «κλειστά» και ισορροπημένα, δίχως πολλές ευκαιρίες.

Οι «ροσονέρι», που ήταν καλύτεροι στο δεύτερο μέρος, αλλά αναποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, έμειναν αήττητοι για τρίτο σερί ματς από τη μισητή αντίπαλό τους (1-1 και 2-1 στο πρωτάθλημα), ενώ δεν έχουν ηττηθεί στις 8 από τις 9 τελευταίες αναμετρήσεις με την Ίντερ σε Κύπελλο, Super Cup και Champions League (4 νίκες, 4 ισοπαλίες). H Μίλαν, τώρα, στρέφει το ενδιαφέρον της στο κρίσιμο ματς με τη Νάπολι για το ιταλικό πρωτάθλημα, το οποίο μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση της κούρσας για την κατάκτηση του scudetto, με τις δύο ομάδες να το διεκδικούν.

Στην Ίντερ, στο μεταξύ, έχει χτυπήσει «καμπανάκι» στον προπονητή Σιμόνε Ιντσάγκι η κακή κατάσταση της επίθεσης της ομάδας του που έμεινε για 4ο σερί ματς χωρίς να σκοράρει.

Απόψε, αρχίζει το άλλο ζευγάρι της ημιτελικής φάσης καθώς η Φιορεντίνα υποδέχεται τη Γιουβέντους στο «Αρτέμιο Φράνκι» (22:00, 2/3). Το ματς έχει ως κεντρικό άξονα τον Ντούσαν Βλάχοβιτς, ο οποίος τον περασμένο Ιανουάριο πίεσε και πήρε μεταγραφή από τους «βιόλα» στους «μπιανκονέρι» για 75 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, η διοίκηση της ομάδας της Φλωρεντίας με ανακοίνωσή της ζήτησε από τους οπαδούς της να μην επιτεθούν φραστικά και με προσβολές στον 23χρονο Σέρβο στράικερ. Βέβαια, οι ultras της «Φιόρε» απάντησαν πως δεν είναι του… χαρακτήρα τους να μένουν σιωπηλοί σε τέτοιες «προδοσίες». Υπενθυμίζουμε πως ο τελικός θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου στο «Ολίμπικο» της Ρώμης.