Με φόρα από τη νίκη – πρόκριση επί του Ολυμπιακού στο Europa League, η Αταλάντα επικράτησε με 4-0 της Σαμπντόρια στο «Gewiss Stadium» του Μπέργκαμο σε ματς με το οποίο έκλεισε η 27η αγωνιστική της Serie A.

Οι μπεργκαμάσκι επέστρεψαν στις επιτυχίες στο ιταλικό πρωτάθλημα έπειτα από πέντε αγωνιστικές και διατήρησαν ζωντανές τις ελπίδες τους για πλασάρισμα στην προνομιούχο πρώτη 4άδα της βαθμολογίας που δίνει το εισιτήριο για τους χρυσοφόρους ομίλους του επόμενου Champions League. Σε 26 ματς η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι έχει 47 βαθμούς, τρεις λιγότερους από τη Γιουβέντους, ενώ χρωστάει κι ένα παιχνίδι.

Ο Μάριο Πάσαλιτς άνοιξε το δρόμο της νίκη για τους γηπεδούχους. Ο Κροάτης μέσος σκόραρε στο 6ο λεπτό από ασίστ του Ρέμο Φρόιλερ. Παρά τις απουσίες της σε άμυνα και επίθεση, η Αταλάντα εμφανίστηκε αποφασισμένη και βρήκε «απρόσμενους» ήρωες κόντρα στη «Σαμπ». Έπειτα ήταν η σειρά του Τόιν Κοπμάινερς. Ο Ολλανδός μέσος έκανε το 2-0 στο 29′ και στο 61′ σκόραρε και πάλι «σφραγίζοντας» την κατάκτηση των τριών βαθμών. Ο Αλεκσέι Μίραντσουκ έκλεισε τον θρίαμβο της Αταλάντα στο 86′.