Η πρωτοπόρος της Premier League, Μάντσεστερ Σίτι, άνοιξε διαφορά 12 βαθμών από τη δεύτερη Λίβερπουλ. Νίκησε άνετα με 2-0 την Μπρέντφορντ στο «Έτιχαντ» το βράδυ της Τετάρτης (9/2) και τώρα περιμένει το τί θα κάνουν απόψε οι «κόκκινοι» με την Λέστερ (10/2, 21:45).

Ο Ριγιάντ Μαχρέζ με το 8ο γκολ του στις τελευταίες επτά εμφανίσεις του με τη Μάντσεστερ Σίτι, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 40ό λεπτό. Ο Ματς Ρόρφλσεφ ανέτρεψε τον Ραχίμ Στέρλινγκ εντός περιοχής. Ο Αλγερινός εκτέλεσε άψογα από την άσπρη βούλα βάζοντας τους γηπεδούχους στη θέση του οδηγού. Η Σίτι είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του ματς παρόλο που δεν κατάφερε να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες. Ωστόσο, εκμεταλλεύτηκε τις καλές στιγμές της και έφτασε στη νίκη.

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε στο 69′ έκλεισε το σκορ όταν πήρε το… ριμπάουντ έπειτα από επέμβαση του αντίπαλου τερματοφύλακα Ράγια.

Επική ανατροπή η Σαουθάμπτον

Η Τότεναμ προηγήθηκε δύο φορές στην έδρα της επί της Σαουθάμπτον, ωστόσο, οι «άγιοι» όχι μόνο κατάφεραν να ισοφαρίσουν, αλλά να φύγουν με το «διπλό» από το Λονδίνο. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπέργκβαϊν σκόραρε για τους γηπεδούχους, αλλά μετά την εξέταση της φάσης από το VAR διαπιστώθηκε ότι είχε προηγηθεί οφσάιντ και το γκολ δε μέτρησε (18′ αυτ. Μπέντναρεκ, 70′ Σον – 23′ Μπρόγια, 79′ Ελγιουνούσι, 82′ Άνταμς).

Πάρα πολύ σημαντικό βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για την αποφυγή του υποβιβασμού απέσπασε στο «Βίλα Παρκ» η Λιντς, με το εντυπωσιακό 3-3 απέναντι στην Άστον Βίλα. Τα «παγώνια», μάλιστα, «επέστρεψαν» από το 3-1 που βρέθηκαν να χάνουν στο 43ο λεπτό (30′ Κοουτίνιο, 38′, 43′ Ράμσεϊ – 9′, 45’+2′ Τζέιμς, 63′ Γιορέντε).

Με τους Τζόλη και Γιαννούλη στον πάγκο, η Νόριτς δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την έδρα της και με το 1-1 που παραχώρησε στην Κρίσταλ Πάλας παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού (1′ Πούκι – 60′ Ζαχά).