Η Google επέλεξε σήμερα να μας βάλει στο… ρυθμό των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων με ένα ξεχωριστό doodle. Διάφορα χαριτωμένα ζωάκια εμφανίζονται να πρωταγωνιστούν στα πιο δημοφιλή αθλήματα της διοργάνωσης – αλπικό σκι, snowboard, χόκεϊ επί πάγου και άλλα σ’ αυτό το συμβολικό google doodle.

Άλλωστε, απομένει λιγότερο από ένα 24ωρο μέχρι την τελετή έναρξης των 24ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονται στο Πεκίνο. Τη σκηνοθεσία του event έχει αναλάβει ο Κινέζος σκηνοθέτης Ζανγκ Γιμού και υπόσχεται να δημιουργήσει μια ρομαντική ατμόσφαιρα με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Η τελετή θα αρχίσει στις 14:00 (ΕΡΤ2). Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε πως εδώ και δύο ημέρες διεξάγονται κάποια αθλήματα. Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα ολοκληρωθούν στις 20 Φεβρουαρίου.

Πρώτη στο «Εθνικό Στάδιο» του Πεκίνου θα μπει, ως είθισται, η ελληνική αποστολή. Οι πρωταθλητές της χιονοδρομίας Μαρία Ντάνου και Απόστολος Αγγέλης θα είναι οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στην τελετή έναρξης.

Η ελληνική αποστολή βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα (31/1) στο Πεκίνο. Οι αθλητές της «γαλανόλευκης» ξεκίνησαν ήδη τις προπονήσεις τους από την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου που ήταν η πρώτη μέρα που άνοιξαν οι πίστες. Τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυστηρά – όπως και αναμενόταν – με συνεχείς ελέγχους λόγω κορονοϊού.

Η Εθνική Ελλάδας είναι μοιρασμένη στα δύο Ολυμπιακά χωριά, ένα για τα αλπικά (Υanqing) και ένα για την αντοχή (Zhangjiakou), μαζί με τα υπόλοιπα βορινά αθλήματα (Άλμα, Βόρειο Σύνθετο, Δίαθλο).

Με πέντε αθλητές μετέχει η Ελλάδα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Πέντε αθλητές και αθλήτριες θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά «χρώματα» στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Την ελληνική ομάδα συγκροτούν οι Απόστολος Αγγέλης, Μαρία Ντάνου και Νεφέλη Τίτα, οι οποίοι θα αγωνιστούν στους δρόμους αντοχής, και οι Ιωάννης Αντωνίου και Μαρία Ελένη Τσιόβολου που θα μετάσχουν στο αλπικό σκι.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ελληνική ομάδα. «Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στα μέλη της ελληνικής ομάδας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η χώρα μας μπορεί να μην έχει παράδοση στα χειμερινά σπορ, αλλά είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά αυτά θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θα συνεχίσουν την αδιάλειπτη παρουσία της χώρας μας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα είμαι στο πλευρό τους, για να χειροκροτήσω από κοντά τις προσπάθειες τους» δήλωσε.

Οι προπονητές που θα συνοδεύσουν τους αθλητές στο Πεκίνο είναι οι Τιμολέων Τσουρέκας και Χρήστος Τίτας για τους δρόμους αντοχής και οι Στέργιος Πάππος και Αλέξανδρος Τσακνάκης για το αλπικό σκι. Αρχηγός αποστολής είναι ο Δημοσθένης Γυρούσης και αναπληρωτής αρχηγός αποστολής ο Στράτος Καρέτος.