Μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες υποδεχόμενος τον Παναιτωλικό, τον οποίο νίκησε με 3-1. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν φουριόζοι στο παιχνίδι και το σκορ ήταν ήδη 2-0 από το… 4ο λεπτό, με τους Αγρινιώτες να αντιδρούν, να έχουν δοκάρι και να μειώνουν στο πρώτο ημίχρονο, για να εξασφαλίσουν τελικά το τρίποντο οι γηπεδούχοι στην επανάληψη με τον Ροντρίγκες. Έτσι, οι Πειραιώτες συνεχίζουν την πορεία τους προς την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος.

Αν ζητούσαν από τον Πέδρο Μαρτίνς να γράψει το σενάριο του αγώνα, κατά πάσα πιθανότητα θα το ξεκινούσε ζητώντας γρήγορο γκολ. Το γεγονός, επομένως, ότι η ομάδα του έβαλε όχι ένα αλλά δύο γρήγορα γκολ, ξεπερνούσε και τις προσδοκίες του Πορτογάλου προπονητή.

Οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ μόλις στο 1ο λεπτό με τον Βαλμπουενά από κοντά μετά την απόκρουση του Ανέστη σε κεφαλιά του Ελ Αραμπί, για να έρθει αμέσως μετά, στο 4′, το 2-0 με τον Ροντρίγκες, σε μια φάση στην οποία ο Α. Καμαρά σούταρε, ο Ανέστης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Ελ Αραμπί σημάδεψε το δοκάρι, για να σκοράρει τελικά ο Γκάρι.

Με λίγα λόγια, οι πρωταθλητές έδειχναν έτοιμοι να καθαρίσουν το παιχνίδι… πριν καν αυτό αρχίσει, αλλά δεν ήταν έτσι. Οι Αγρινιώτες αντέδρασαν, είχαν δοκάρι στο 8′ με την κοντινή κεφαλιά του Βέργου, απείλησαν ξανά με τον ίδιο παίκτη (πάλι με κεφαλιά) στο 22′ και τελικά μείωσαν στο 28′.

Ο Μόρσεϊ με ωραία κίνηση απέφυγε τον Ρέαμπτσιουκ και με σουτ εντός περιοχής έκανε το 2-1, βάζοντας ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, για να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος με αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό, αφού ο Λαλά τραυματίστηκε και άφησε τη θέση του στον Ανδρούτσο.

Φάση από τον αγώνα Ολυμπιακός - Παναιτωλικός

Στην επανάληψη οι Αγρινιώτες προσπάθησαν να κάνουν το παιχνίδι τους και να συνεχίσουν με στόχο την ισοφάριση, αλλά οι Πειραιώτες δεν είχαν όρεξη για αστεία… Έτσι, αφού πρώτα έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 60′ με τη γυριστή κεφαλιά του Ελ Αραμπί, μετά τη σέντρα του Βαλμπουενά, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ανέστης, «κλείδωσαν» το τρίποντο στο 73′.

Το κακό διώξιμο του Βργκοτς είχε ως αποτέλεσμα η μπάλα να πάει στον Ροντρίγκες και από εκεί στα δίχτυα για το 3-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά (35′ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρεάμπτσιουκ (88′ Κίτσος), Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Α. Καμαρά, Βαλμπουενά (63′ Μασούρας), Ροντρίγκες (88′ Φαντινγκά), Ελ Αραμπί (63′ Τικίνιο).

Παναιτωλικός: Ανέστης, Περέιρα (62′ Αποστολάκης), Αντούνες, Βργκοτς, Λούι, Φλόρες, Τσιγγάρας (74′ Μπελεβώνης), Μάρτενσον (80′ Λάρσον), Μόρσεϊ, Ντουάρτε (74′ Μπαρμπόσα), Βέργος (46′ Καρέλης).