Το χειμερινό μεταγραφικό «παράθυρο» ολοκληρώθηκε και η Νιούκαστλ αναδείχθηκε «βασίλισσα» της αγοράς καθώς έδωσε τα περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη. Συγκεκριμένα, επένδυσε 102,1 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους.

Το ότι θα έριχνε πολύ χρήμα ήταν αναμενόμενο από τη στιγμή που άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς και το κρατικό επενδυτικό fund της Σαουδικής Αραβίας, PIF, απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του κλαμπ.

Σε ποιους τα έδωσε, όμως; Η αλήθεια είναι πως πέραν του δεξιού μπακ Κίεραν Τρίπιερ που πήρε για 15 εκατομμύρια ευρώ από την Ατλέτικο Μαδρίτης, οι υπόλοιποι που απέκτησε δεν είναι… πρωτοκλασάτα ονόματα. Ως επί το πλείστον βρήκε τις πόρτες των μεγάλων αστέρων κλειστές μιας και βρίσκεται εντός θέσεων του υποβιβασμού στην Premier League.

Τα περισσότερα χρήματα τα έδωσε για τον 24χρονο Βραζιλιάνο μέσο Μπρούνο Γκιμαράες, τον οποίο πήρε από την Λιόν για 42,1 εκατομμύρια ευρώ. Με τα μπόνους το ποσό μπορεί να φτάσει και στα 50 εκατομμύρια. Έπειτα, αγόρασε τον 30χρονο στράικερ Κρις Γουντ από την Μπέρνλι για 30 εκατομμύρια ευρώ και πρόσθεσε στο δυναμικό της τον 29χρονο Άγγλο κεντρικό αμυντικό Νταν Μπερν από την Μπράιτον για 15 εκατομμύρια ευρώ. Στο… νήμα των μεταγραφών πήρε και τον 26χρονο αριστερό μπακ Ματ Τάργκετ από την Άστον Βίλα με δανεισμό.

Αγορες για 350 εκατομμύρια ευρώ

Τώρα, αυξάνεται η πίεση για αποτελέσματα. Η Νιούκαστλ βρίσκεται στη 18η θέση της βαθμολογίας της Premier League με 15 βαθμούς έπειτα από 21 αγωνιστικές. Ο ανταγωνισμός, δε, αναμένεται τεράστιος. Οι αγγλικές ομάδες έκαναν αγορές για 350 εκατομμύρια ευρώ – το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό στην ιστορία του χειμερινού μεταγραφικού «παραθύρου» στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Περισσότερα από τα μισά έδωσαν οι πέντε τελευταίες της βαθμολογίας.

Το επενδυτικό fund μπήκε στη Νιούκαστλ στις 7 Οκτωβρίου και προσέλαβε άμεσα τον προπονητή Έντι Χάου για να βγάλει την ομάδα από τη δεινή θέση. Ωστόσο, τα αποτελέσματα δεν ήταν θετικά: Οι «καρακάξες» μετρούν δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και έξι ήττες, ενώ στο Κύπελλο Αγγλίας αποκλείστηκε από την Κέιμπριτζ Γιουνάιτεντ, ομάδα της 3ης Κατηγορίας. Πλέον, όμως, τα λεφτά δεν κρύβονται και ο χρόνος θα δείξει αν μπορούν να κρατήσουν την ομάδα στην Premier League.