Παράλληλα με την έρευνα για τους διεφθαρμένους παράγοντες της FIFA, στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει και ο τρόπος που Ρωσία και Κατάρ ανέλαβαν να διοργανώσουν τα Μουντιάλ του 2018 και του 2022 αντίστοιχα. Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής της Ρωσίας, Αλεξέι Σορόκιν, δήλωσε πως ο ίδιος και η χώρα του δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

«Δεν κάναμε κάτι κακό. Συνεργαστήκαμε με τις αρχές και ανταποκριθήκαμε σε ό,τι μας ζήτησαν. Μιλήσαμε ανοιχτά με τους ερευνητές, όπου και όταν ήθελαν. Δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε. Οι συλλήψεις αυτές είναι δυσάρεστα γεγονότα σε ένα πολύ περίεργο τάιμινγκ. Όμως οι εξελίξεις αυτές δεν μας αγγίζουν με κανέναν τρόπο. Δεν φοβόμαστε καμία έρευνα», τόνισε.

Όσο για την… ύποπτη εξαφάνιση κάποιων υπολογιστών που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν χρήσιμα για την έρευνα στοιχεία, είπε: «Αυτό που είπαμε και στις αρχές είναι η αλήθεια. Μας τα είχαν δανείσει και τα επιστρέψαμε. Οι υπολογιστές δεν είναι αυτοκίνητα-αντίκες. Δεν κρατάνε για πάντα».

Τέλος, για την πορεία της προετοιμασίας για το Μουντιάλ του 2018, ανέφερε: «Έχουμε προχωρήσει πολύ στην προετοιμασία μας για το Παγκόσμιο Κύπελλο και έχουμε κάνει ήδη πολλά πράγματα. Η εκτελεστική επιτροπή της FIFA είναι πολύ ικανοποιημένη».

Πηγή: sport-fm.gr