Η κλήρωση για το Australian Open πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) στη σκιά της απόφασης για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, η οποία δεν αναμένεται ούτε σήμερα. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρει απέναντί του στον πρώτο γύρο τον Σουηδό Μάικλ Ιμερ και η Μαρία Σάκκαρη κληρώθηκε με την Τατιάνα Μαρία.

Κλήρωση παγίδα για τον Τσιτσιπά

Παιχνίδι που θέλει προσοχή έτυχε στον πρώτο γύρο για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Australian Open. To No4 στο ταμπλό του τουρνουά κληρώθηκε με τον φορμαρισμένο Σουηδό Μάικλ Ιμερ που έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στο Davis Cup και είναι στην κάτω πλευρά του ταμπλό.

Ο Τσιτσιπάς, όπως αναφέρει το gazzetta.gr, είναι το φαβορί και εφ όσον επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Μπάεθ και Ράμος-Βινόλας στον 2ο γύρο, ενώ στον τρίτο τον περιμένει λογικά ο Ντιμιτρόφ κα στον 4ο ο Μπαουτίστα-Αγκούτ.

Αν όλα πάνε καλά και φτάσει στα προημιτελικά, επικρατέστερος να βρεθεί στον δρόμο του είναι ο Κάσπερ Ρουντ, ο οποίος όμως στον προηγούμενο γύρο θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γιάνικ Σίνερ, που είναι επίσης δύσκολος αντίπαλος για τον Στέφανο.

Στα ημιτελικά θα είναι έκπληξη αν δε βρει τον Μεντβέντεφ, ο οποίος θα έχει να ξεπεράσει πρώτα τους Σβάρτσμαν και Ρούμπλεφ.

Australian Open: Στο ίδιο ταμπλό με την Μπάρτι η Σάκκαρη

Ευνοϊκή ως τα προημιτελικά του Australian Open ήταν η κλήρωση για την Μαρία Σάκκαρη. Σε εκείνο το σημείο, αν φτάσει, θα πέσει πάνω στο Νο1 του κόσμου, την Ασλεϊ Μπάρτι.

Στην κλήρωση που έγινε με 75 λεπτά καθυστέρηση λόγω της υπόθεσης Τζόκοβιτς, η Σάκκαρη κληρώθηκε με την Τατιάνα Μαρία στον πρώτο γύρο.

Στη συνέχεια θα παίξει είτε με την Λευκορωσίδα Σάσνοβιτς, είτε με qualifier, ενώ στον τρίτο γύρο επικρατέστερη να βρεθεί στον δρόμο της, είναι η Ρωσίδα Κουντερμέτοβα.

Στην φάση των «16», σύμφωνα με το gazzetta.gr, έρχεται το πρώτο δύσκολο τεστ καθώς εκτός απροόπτου θα παίξει είτε με την Τζαμπέρ, είτε με την Πέγκουλα, ενώ στα προημιτελικά αν δεν φτάσει η Μπάρτι, πιθανότερες είναι οι Κρεϊτσίκοβα και Μπαντόσα που είναι στην ίδια πλευρά.

Στην άλλη μεριά του ταμπλό είναι οι Σαμπαλένκα, Μουγκουρούθα, Κονταβέιτ και Σβιόντεκ οι επικρατέστερες, που μπορεί να τις βρει μόνο στον τελικό.