Σαφή θέση για την αντιμετώπιση που τυγχάνουν από την UEFA υποθέσεις όπως αυτή της «εγκληματικής οργάνωσης» που ερευνάται στο ελληνικό ποδόσφαιρο πήρε ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Σταύρο Κοντονή, ο Γενικός Γραμματέας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας παρέλαβε τη λίστα με τους 26 κατηγορούμενους, ενώ ενημερώθηκε αναλυτικά για το ποιοι είναι, ποια είναι η ιδιότητά τους και ποιες κατηγορίες τους βαραίνουν.

Όταν ερωτήθηκε λοιπόν για το τι κάνει η UEFA σε ανάλογες περιπτώσεις, η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη: «Αποκλεισμός. Αποβάλλουμε τα φυσικά πρόσωπα μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Το κάνουμε για την προστασία του αθλήματος».

Πέρα απ’ αυτό πάντως, από το ρεπορτάζ προέκυψε ότι για το θέμα των αθλητικών δικαστών ο κ. Ινφαντίνο δε γνώριζε ότι η κυβέρνηση- στο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί- αναφέρεται σε κληρωτούς τακτικούς δικαστές και όχι σε ορισμό τακτικών δικαστών από τον υπουργό. Γενικότερα, δε, διαπιστώθηκε μια μη πληροφόρηση ή μια παραπληροφόρηση του αξιωματούχου της UEFA για τις διατάξεις του νομοσχεδίου.