Να υπαχθεί το γυναικείο ποδόσφαιρο στη νομοθεσία που επιτρέπει στην αστυνομία να συλλαμβάνει θεατές, οι οποίοι παραβιάζουν το νόμο και να τους απαγορεύει να παρακολουθούν αγώνες ζητούν μέλη βρετανικής κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σε επιστολή προς τον υπουργό Αθλητισμού, Νάιτζελ Χάντλστοουν, οκτώ βουλευτές δήλωσαν ότι ήταν «σοκαρισμένοι» που, σε αντίθεση με το ανδρικό ποδόσφαιρο, το γυναικείο παιχνίδι δεν καλύπτεται από την Ποδοσφαιρική Διάταξη για τέτοιες παραβάσεις.

Το θέμα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, βρίσκεται στο επίκεντρο, αφού η επιθετικός της Τσέλσι Σαμ Κερ, έσπρωξε έναν άνδρα που εισέβαλε στο γήπεδο στον αγώνα του Champions League της περασμένης εβδομάδας με τη Γιουβέντους και σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, η αστυνομία δεν τον συνέλαβε.

«Δεδομένης της ανάπτυξης του επαγγελματικού γυναικείου ποδοσφαίρου, αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό», ανέφεραν οι «οκτώ» στην επιστολή τους και πρόσθεσαν:

«Σας προτρέπουμε σθεναρά να εξετάσετε μια άμεση αλλαγή στη νομοθεσία για να διασφαλίσετε ότι το επαγγελματικό γυναικείο ποδόσφαιρο θα περιλαμβάνεται ως καθορισμένος αγώνας, φέρνοντας έτσι την ίδια προστασία στις γυναίκες ποδοσφαιριστές που παρέχεται στους άνδρες ομολόγους τους» γράφουν οι βουλευτές.

Η Telegraph επικαλέστηκε έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών που είπε σε δήλωση ότι η νομοθεσία καλύπτει το γυναικείο Champions League και τους διεθνείς αγώνες.

«Η νομοθεσία καλύπτει τόσο τους καθορισμένους αγώνες γυναικών όσο και ανδρών όπου υπάρχει υψηλός κίνδυνος αταξίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι αγώνες ορίζονται με βάση το ιστορικό συμβάντων και την εκτίμηση του κινδύνου. Όπου οι αγώνες δεν ορίζονται, υπόκεινται στη γενική νομοθεσία δημόσιας τάξης που ισχύει για αυτούς καθώς και για άλλα αθλητικά γεγονότα».