Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης της Ζενίτ με τη Ροστόφ το βράδυ της Παρασκευής (3/12) για τη 17η αγωνιστική του ρωσικού πρωταθλήματος στο «Κρεστόφσκι», οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας ο καθένας τους κι από ένα σκυλάκι.

Το βίντεο λίγων δευτερολέπτων που δημοσίευσε το κλαμπ μέσα από τα social media του έγινε viral. Ποιος ο λόγος, όμως, που έκαναν τέτοια ασυνήθιστη είσοδο οι άσοι της ρωσικής ομάδας; Τα σκυλιά που είχαν αγκαλιά είναι από τοπικά καταφύγια αδέσποτων στην Αγία Πετρούπολη και μ’ αυτόν τον τρόπο ήθελαν να στείλουν το μήνυμα στους οπαδούς τους πως αν θέλουν κατοικίδιο καλύτερα να υιοθετήσουν.

Επίσης αυτές τις μέρες ο σύλλογος προσπαθεί να ενημερώσει τους φιλάθλους του για τη δουλειά που κάνουν διάφορες φιλοζωικές οργανώσεις ώστε να συνδράμουν κι εκείνοι είτε οικονομικά, είτε με εθελοντική εργασία.

Η Ζενίτ δεν είναι η πρώτη ομάδα που το κάνει αυτό στην τρέχουσα σεζόν. Ομάδες από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία είχαν βγει στο γήπεδο με τον ίδιο τρόπο προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν το κοινό τους.

Για την ιστορία, η Ζενίτ έμεινε στο 2-2 με τη Ροστόφ, σε ματς όπου βρέθηκε να χάνει με 2-0. Συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Ρωσίας έχοντας 37 βαθμούς σε 17 αγώνες.